Як відрізнити справжні мясні товари від підробки: фальсифікація

Чим різняться підробки мясних товарів і оригінали? Як правильно відрізнити фальсифікат від оригінальної продукції? Визначення за зовнішнім виглядом і властивостями

Проблеми технічного регламенту і закону

Разом з тим, ряд проблем пов’язані з тим, що є явні недоліки в технічному регламенті. Буквально кілька прикладів:

  • Немає вимог щодо мінімального вмісту сировини, яку можна використовувати вигадане найменування, а також відображати на етикетці. Іншими словами, скільки повинно бути яловичини в ковбасі на основі м’яса птиці, щоб корову можна було помістити на етикетку;
  • Закон не забороняє використовувати придумані назви для товарів. Як і застосування назв з інгредієнтом, який міститься там лише як ароматизатор. Наприклад, копчені ковбаски, які не коптили, і лише обробили ароматизатором. Або сардельки з сиром, де замість сиру використовується приправа зі смаком кисломолочного продукту;
  • Немає чіткого регламенту щодо розміру, контрастності шрифту. Те ж саме стосується вимог щодо художнього оформлення продукції. Не існує обмежень щодо того, що можна наносити на етикетку. Ось і виходить, що на курячій ковбасі у нас то свиня, то корова. Навіть малювати індичку на сосисках з курки в теорії не можна. На практиці ж все інакше.

Починати потрібно з змін на законодавчому рівні. Вносити коригування в технічний регламент, а також посилювати контроль виробництва.

Тільки так можна мінімізувати наявність підроблених м’ясних продуктів на ринку. Але навряд чи йдеться про повне викорінення контрафакту.

Як часто купуєте м’ясні продукти? Чому віддаєте перевагу? Як перевіряєте якість і склад?

Чекаємо відповідей, а також історій з особистого досвіду.

На цьому все. Спасибі за увагу!

Підпишіться, залиште коментар, поставте питання і розкажіть про проект друзям!