Як відрізнити справжні мясні товари від підробки: фальсифікація

Чим різняться підробки мясних товарів і оригінали? Як правильно відрізнити фальсифікат від оригінальної продукції? Визначення за зовнішнім виглядом і властивостями

Не відповідні складу назви

Досить популярна прийом для тих, хто дивиться більше на дизайн етикетки, і за нею вибирає продукт.

На ділі виявляється, що продукція має зовсім не той склад, суть якого відображена на етикетці. Наприклад, ковбасу позиціонують як яловичу. Але сама яловичина в списку стоїть на одному з останніх місць. Вже після води, харчових добавок, рослинного білка і так далі.

Подібним порушенням і фальсифікатом можна вважати м’ясні продукти, які позиціонуються як дитячі. Це не відповідає ГОСТу.

За аналогією не варто довіряти назвами на кшталт «Докторська елітна», «Докторська народна» і так далі. За Гостом існує лише Докторська ковбаса. Всі маніпуляції з використанням цього поняття як частини назви продукції є порушенням.

насправді при використанні подібних найменувань покупець отримує товар куди більш низької якості, ніж очікується.

Аналогічною є проблема з підробленим шоколадом, а також з фальсифікатом молочних продуктів, включаючи сир, молоко, вершкове масло та ін

Що вже говорити про підроблених китайських яйцях, які багатьох можуть шокувати.