Привіт! Все більше людей замислюються про власне здоров’я. І приходить усвідомлення того, що звичайний білий цукор, одержуваний з буряка, не такий вже й корисний. Чого не скажеш про тростинному продукті. Але ось проблема. З’являється все більше контрафактної продукції. І треба навчитися розбиратися в тому, як відрізнити справжній тростинний цукор від підробки.
Напевно всім відомо, що в основі продукту лежить очерет. Щоб отримати коричневий тростинний цукор, з цієї рослини добувають сік, а потім його випарюють.
І якщо звичайний цукор проходить процедуру рафінації, то для тростинного товару це робити не потрібно. Багато в чому це і визначає рівень користі продукту.
Ознаки підробки
Вирушаючи в магазин або на ринок, вам варто заздалегідь дізнатися про те, як відрізнити тростинний цукор від підробки. Інакше ймовірність купити фальсифікат виявиться досить високою.
З технологією виробництва натурального продукту все зрозуміло. Це висушений тростинний сік, перетворений в кристалічні крупинки за рахунок подальшого дроблення.
А ось тростинний цукор підробка — це звичайний білий буряковий продукт, який просто покритий з допомогою патоки. Це надає необхідний колір, а також візуальний ефект. Чимось нагадує принцип підробки гімалайської солі.
Тепер що стосується того, яким повинен бути натуральний тростинний цукор і як визначити підробку.
Основний акцент варто робити на таких ознаках:
- упаковка;
- виробник;
- аромат;
- форма кристалів;
- контакт з повітрям;
- смак;
- вартість.
Варто коротко пройтися по кожному пункту.