Чому існує фальсифікат
Подібна ідентифікація фальсифікату ні для кого не секрет. Кожен може отримати відповідну інформацію, просто вивчивши етикетку, а також маркування на м’ясних продуктах.
Оскільки це знають навіть звичайні споживачі, то і контролюючі відомства також в курсі, що продається в багатьох магазинах. Але при цьому продукцію не вилучають, відсутній контроль, нічого не змінюється.
Є кілька причин широкого розповсюдження фальсифікації м’ясної продукції, а також порушень чинного законодавства щодо її виробництва і продажу:
- недосконалість законів;
- неналежна робота системи контролю;
- відсутність ефективної роботи з боку наглядових і контрольних органів;
- слабка робота громадських організацій;
- низькі показники споживчої грамотності.
Фактично, держава і ми самі даємо недобросовісним виробникам нас дурити, а також продавати товар низької якості.