Наявність крохмалю
Крохмаль додають знежирене молоко, щоб надати густоту. Плюс використовують рослинні жири. Ось і виходить підробка, що імітує натуральну рідина з високою жирністю. Для перевірки на крохмаль потрібен йод. Потрібно капнути його в рідину, і подивитися на реакцію. Якщо бачите синій колір, крохмаль є. Якщо утворилися жовтуваті кола, то обійшлося без додавання цього компоненту.
Вода у складі
Щоб перевірити, розбавляли продукт водою, потрібно взяти медичний спирт. Такий тест підійде лише для перевірки коров’ячого молока, у складі якого присутній казеїн. У козячому його немає. Потрібно змішати спирт і молоко в співвідношенні 2 до 1. Або беріть горілку.
Збовтайте протягом хвилини. Налити в блюдце. Якщо майже відразу з’явилися пластівці, у складі багато казеїну. Тобто молоко високої якості. Якщо реакція зайняла багато часу, або пластівці взагалі не утворилися, що продукт сильно розбавлений водою.