Перевірка на свіжість
Взагалі молоко фальсифікат може бути різним. Це як спроба видати несвіжий продукт за свіжий, так і використання різних добавок та замінників, що впливають на якість і натуральність.
Є кілька варіантів того, як роблять підроблене молоко. Але при покупці не менш важливо придбати свіжий товар.
Виділимо наступні способи перевірки свіжості.
- Сода. Потрібно налити половину склянки молока, і додати половину чайної ложки соди. Слідкуйте за реакцією. Якщо утворилася піна, то молоко вже не свіже;
- Кип’ятіння. Перевірений часом метод. Потрібно залити рідину в ємність, поставити на вогонь, і дочекатися закипання. Якщо згорнулося, то молоко треба виливати;
- Метод краплі. Більше підходить для домашнього молока, а також покупного з високою жирністю. Опустіть у молоко зубочистку, і нанесіть на ніготь. Якщо рідина не розповзається, це свіжий продукт. Якщо розтеклося, в складі є вода, і термін придатності закінчився.
Хоча вважається, що простіше і правильніше за все перевіряти кисле молоко носом. Якщо відчуваєте різкий, а також кислуватий запах, висновок очевидний. Ще дивіться на нерівномірні згустки, а також утворення білих вкраплень, що нагадують пластівці.