Як відрізнити справжні молоко від підробки: фальсифікація

Особливості підробки молока. Розповімо, як просто і швидко визначити фальсифікат і контрафакт серед продукції. Як шахраї навчилися робити репліки товарів

Види сировини

Нас цікавить фальсифікація молока і методи її визначення. Але для цього спочатку потрібно зрозуміти, як взагалі буває молоко.

Почнемо з типу сировини. Тут йде поділ питного молока на 3 категорії.

  • Незбиране. Найбільш натуральне. На склад ніяк не впливають технологічними методами. Для незбираного молока характерні коливання рівня жирності, оскільки його не нормалізують. Але в деяких випадках змішують і незбиране нормалізоване молоко;
  • Нормалізоване. Цей напій має відсоток жирності, доведений до норми. Визначається стандартами;
  • Інструменти. Все частіше продають молоко саме з такими написами. Тільки не думайте, що це підробка молока. Суть в тому, що молоко випарюють, створюючи порошок. Потім його змішують з водою, що і дозволяє отримати продукт. Плюс додають молочні жири. У плані харчової цінності відновлене молоко від цільного не відрізняється. Але новий регламент говорить, що такий продукт слід називати молочним напоєм.

Поки мова не йде про молоко фальсифіковане. Але важливо розуміти, що за такими написами часом ховається зовсім не те, що в теорії має бути.