Перевірка на якість і натуральність
Зараз фальсифікують молоко з допомогою різних добавок, які збільшують термін служби, нормалізують колір, додають обсяг і так далі. В основному це звичайна вода, сода, крохмаль та ін
Вважається, що перевірити на натуральність можна за допомогою кішки. Нібито тварина пити підроблене молоко не буде. Але говорити про 100% точності методу не доводиться. Деякі кішки особливо не вибагливі. Плюс виробники можуть застосовувати добавки, які навіть залучають вусатого.
Проблема молока в тому, що на його основі роблять безліч продуктів. В результаті з’являються підроблені сири, фальсифікати сиру, а також підробки вершкового масла. Не забуваємо про сир і сметану.
Є кілька способів, що дозволяють перевірити молоко на можливий фальсифікат.
Колір
Натуральне молоко має жовтуватий відтінок. Якщо перевірка кольору дає зрозуміти, що воно біле, або біле з синім відтінком, у складі є домішки. Виробники використовують борошно, крохмаль, а також крейда.