Як відрізнити справжні молоко від підробки: фальсифікація

Особливості підробки молока. Розповімо, як просто і швидко визначити фальсифікат і контрафакт серед продукції. Як шахраї навчилися робити репліки товарів

Тест теплою водою

Ще один спосіб для перевірки наявності сторонніх рідин у складі. Причому метод підійде для тестування коров’ячого та козячого молока. Потрібно налити склянку теплої води, і поступово додавати туди молоко. Якщо відбувається моментальне змішування компонентів, це розбавлений продукт. Якщо утворюється згусток молока, ви взяли якісний товар.

Антибіотики і домішки

Для збільшення терміну придатності до складу додають антибіотики. Перевірка проводиться легко. Потрібно залишити молоко в ємності, не закриваючи щільно кришку, при кімнатній температурі на добу. Натурпродукт швидко сквашується і стає желеподібним. Молочний напій з антибіотиками не змінюється. Це обумовлено тим, що антибіотик перешкоджає процесу росту бактерій.

Сода і саліцилова кислота

Знову ж застосовують на виробництвах для збільшення терміну придатності. Тут потрібно лакмусовий папірець. Опустіть індикатор в рідину. Якщо є сода, папірець стане синьою. Якщо використовувалася кислота, то червоною.

Перевірка оцтовою кислотою. Визначає наявність домішок у складі. Потрібно лише капнути кислоту в молоко. Якщо утворюються бульбашки, то домішки є. Це фальсифікат.