Тест теплою водою
Ще один спосіб для перевірки наявності сторонніх рідин у складі. Причому метод підійде для тестування коров’ячого та козячого молока. Потрібно налити склянку теплої води, і поступово додавати туди молоко. Якщо відбувається моментальне змішування компонентів, це розбавлений продукт. Якщо утворюється згусток молока, ви взяли якісний товар.
Антибіотики і домішки
Для збільшення терміну придатності до складу додають антибіотики. Перевірка проводиться легко. Потрібно залишити молоко в ємності, не закриваючи щільно кришку, при кімнатній температурі на добу. Натурпродукт швидко сквашується і стає желеподібним. Молочний напій з антибіотиками не змінюється. Це обумовлено тим, що антибіотик перешкоджає процесу росту бактерій.
Сода і саліцилова кислота
Знову ж застосовують на виробництвах для збільшення терміну придатності. Тут потрібно лакмусовий папірець. Опустіть індикатор в рідину. Якщо є сода, папірець стане синьою. Якщо використовувалася кислота, то червоною.
Перевірка оцтовою кислотою. Визначає наявність домішок у складі. Потрібно лише капнути кислоту в молоко. Якщо утворюються бульбашки, то домішки є. Це фальсифікат.