Як відрізнити підроблений мед в сотах від оригіналу

Актуальні методи відмінності підробки меду від оригіналу. Дізнайтесь із статті, чим відрізняється справжній товар від неякісного фальсифікату перед покупкою

Здрастуйте, шановні читачі! Сьогодні говоримо про те, як відрізнити підроблений мед від оригіналу. Також окремо обговоримо підроблений мед у сотах, і як часто він зустрічається у продажу.

Мед — це натуральна і найкорисніша солодкість. Відрізняється унікальними властивостями, а також надає велике вплив на організм людини.

на Жаль, не кожен мед, який продається на ринках і в магазинах, натуральний. Часто зустрічається підробка, в якій бджола не брала ніякої участі.

Пам’ятаєте ви завжди можете придбати оригінал з доставкою в Яндекс Маркет.

Оскільки справжній мед — це корисний і важливий продукт у раціоні, заміняти його на фальсифікат із звичайного цукру з добавками не варто.

Мед та щільники

Для початку багатьох цікавить підробка меду в сотах.

Його підробляють лише у разі, якщо пасічники будуть годувати своїх бджіл цукром, а також цукровим сиропом. Але комахи все одно приносять мед і запечатують у соти.

насправді таке трапляється рідко. Щоб продавати фальсифікат, виробнику простіше розвести вже витягнутий з сот продукт.

При викачуванні в мед додають сироп. Це поширене явище. Здешевлення відбувається за рахунок того, що береться тільки частина цього продукту. Інше займає солодкий сироп.

Якщо ви вважаєте, що куплений мед в сотах підробка — як відрізнити обман? Так само, як і при покупці звичайного меду без воскових стільників.

Вручну стільники не формують. Це складно і не особливо вигідно. А тому фальсифікат реалізують вже в розлитому стані. А стільники підробляють рідко. Хіба що можуть взяти справжні стільники, викласти їх в банку і залити сиропом.

Як розпізнати обман

Є кілька способів, щоб відрізнити стільниковий і розлитий мед, і визначити його статус підробки, або натурального продукту.

Зробити це можна за:

  • консистенції;
  • плинності;
  • смаком;
  • кольором;
  • запаху.

Додатково розповімо про те, як визначити якість шляхом декількох простих тестів. Їх можна провести в домашніх умовах.

Вивчаємо консистенцію

Якість натурального бджолиного продукту виробництва визначають по консистенції.

Одна буде однорідною. Розшарувань і домішок немає. На дні відсутній осад.

Консистенція залежить і від пори року. Молодий рідкий продукт. Але з часом «зацукровується», а тому стає густим. Стає світлим, а також каламутним.

Рідка консистенція може мати 3 причини:

  • мед дійсно молодий;
  • це підроблений продукт;
  • раціон харчування бджіл складався з цукрового сиропу;
  • засахарившийся мед повторно розтопили.

Є один виняток. Це мед з акації. Кристалізація займає багато часу, а тому протягом тривалого періоду не густіє.

Що з плинністю

Кожна людина може на зовнішній вигляд зрозуміти, хороший перед ним продукт чи ні.

Але плинність визначає якість тільки при перевірці свіжого меду.

Візьміть тару зі свіжим продуктом, занурте в неї ложку, зачерпніть невелика кількість, і підніміть столовий прилад. У нормі речовина повинна сильно тягнутися, а також стікати рівною цівкою. Вона не повинна обриватися. При падінні останньої краплі вона як би пружинить і повертається на ложку.

Якщо почати обертати ложку навколо осі, то мед буде намотуватися, немов нитку. Підробка стікає.

Існує експрес тест. Потрібно взяти трохи меду. Потім перетерти між пальцями. Якісний продукт вбирається в шкіру повністю. Підробка перетворюється на грудку.

Як на смак

Багато звикли, що у меду приємний, а також солодкий смак. Є невелика терпкість. Але ще має бути легка гіркота після вживання.

Якщо не відчуваєте незначне першіння в горлі, куплений товар не натуральний.

Що з запахом

Цікаво і те, що підробку від оригіналу можна відрізнити по запаху.

цього продукту він натуральний, з квітковими нотками, а також без нав’язливих запахів.

У пародій нудотний аромат. Відчувається неприродність і рідкість. Злегка віддає карамеллю.

Колір також важливий

Значимість кольору також важлива при перевірці на достовірність.

Колір безпосередньо залежить від рослин, якими живилися комахи в процесі виробництва натуральної солодощі. Тому мед буває світло-жовтим, так і темно-коричневим.

липового продукту колір янтарний. У гречаного він спочатку коричневий. Квітковий сорт завжди відрізняється світло-жовтим відтінком.

Найбільші сумніви викликає білий продукт. Продавець скаже, що це акацієвий. Не виключено. Але ще можливий варіант, що це продукт переробки цукру. Бджолам дають багато сиропу. Вони переробляють його так само, як і нектар.

на Жаль, навіть в лабораторії розпізнати підробку складно. Але факт в тому, що мед з сиропу має значно менше користі. Порівнювати з цим безглуздо.

Коричневий колір виходить шляхом обробки бджолами гречаних полів. Але також продукт забарвлюється при перетоплюванні старих запасів. Якщо нагріти вище 40 градусів Цельсія, то всі корисні властивості пропадуть. Тому купувати коричневий мед навесні, а також на початку літа не варто. Великий ризик.

Тести на дому

Крім представлених способів оцінки якості, є ще кілька простих тестів перевірки ласощі.

Дають зрозуміти, чи немає сторонніх домішок у складі.

Недобросовісні виробники використовують різні добавки. Це крохмаль, цукор, а також крейда і навіть штукатурку. Розпізнати обман можна.

Пропонуємо 5 простих домашніх тестів.

  • В прозору тару залийте трохи води, і в ній розчиніть мед. При наявності домішок вони спливають, або осідають на дні.
  • Розчиніть мед у воді. Тепер додайте туди 2-3 краплі йоду. Що відбувається? Якщо рідина набула синій відтінок, то в цьому продукті є крохмаль.
  • Знову зробіть розчин з води і меду. Тільки додайте кілька крапель оцту. Чи є реакція? Якщо розчин шипить, то в складі присутній крейда.
  • Наступний тест визначає наявність цукру, а також крохмальної патоки в складі. Тут потрібен 10% розчин меду. Тобто на 10 грам меду взяти 100 мл води. Тепер розділіть отриманий склад на 2 частини. В першу додайте трохи спирту. У другу ляпіс або азотнокисле срібло. Якщо суміш стає білою при додаванні спирту, то тут є крохмальна патока. Якщо у другому тесті з’являється осад білого кольору, то тут є цукрова патока.
  • Для цього тесту потрібно промокашка. На спеціальну папір з одного боку капніть мед. Залиште на кілька хвилин. Якщо промокашка промокне із зворотного боку, то це фальсифікат з домішками. Якщо не промок, тоді це продукт високої якості.

Прості, але ефективні способи перевірки.

Що ще потрібно пам’ятати

Купувати мед рекомендується в перевірених, а також відповідальних пасічників. Пам’ятайте, ви завжди можете придбати оригінал з доставкою в Яндекс Маркет.

Викачування меду завжди починається мінімум в червні. Тоді цвітуть перші рослини. У цей період можна купувати бджолині солодощі.

Пам’ятайте, що літр зрілого меду повинен важити щонайменше 1,4 кілограм.

Рекомендуємо завжди перевіряти якість перед покупкою, а також перед вживанням. Підроблений мед не принесе бажаної користі. А іноді може завдати шкоди здоров’ю.

Рівно як і підроблена червона ікра, а також контрафактна чорна ікра. Взагалі про перевірку ікри на справжність вже розповідалося на сайті. Залишимо для вас посилання.

Стикалися з підробленим медом? Як визначили обман? Що видало фальсифікат?

Чекаємо відповідей на питання.

На цьому все. Спасибі за увагу!

Підписуйтесь, коментуйте, а також задавайте питання і розповідайте про проект друзям!