Як перевірити фальсифікат
Є у нас куркума справжня і підроблена — як відрізнити хто є хто.
Інформація, наведена вище, корисна і необхідна для більшості любителів східних спецій. Але її точно не вистачить, щоб розпізнати обман. Хоча і експертів в області харчових продуктів бути не обов’язково.
Починати потрібно з наступних моментів.
- Колір. Оригінальний натуральний продукт має колір від злегка золотистого до насиченого оранжевого. Фальшивки найчастіше бліді. Колір переважно світло-рудий;
- Аромат. Просто чудово, якщо ви добре знайомі з ароматом натуральної спеції. Все ж описати його словами складно. Справжній продукт приємно і добре пахне. Причому аромат досить яскравий. А найкращі підробки можна рознюхати тільки при безпосередньому контакті вашого носа зі спеціями. У копій запах дуже слабкий;
- Зовнішній вигляд. Структура у спеції однорідна, текуча. Не схожа на борошно або крохмаль. Виключено наявність сторонніх домішок, а також грудочок. Натуральний товар ніколи не буде з цвіллю. Адже продукт є потужним антисептиком. Якщо бачите цвіль, це явно борошно;
- Консистенція. При якісній обробці оригінал нагадує пудру. Так що за цим показником її набагато легше відрізнити від борошна.
Якщо цього недостатньо, то справжній і підроблений товар можна перевірити шляхом тесту.