Як відрізнити підроблений аккураевый мед від оригіналу

Порівняльна характеристики підробки аккураевого меду і оригіналу. Як правильно відрізнити фальсифікат від оригінальної продукції. Визначення за зовнішнім виглядом і властивостями

Здрастуйте, шановні читачі! Сьогодні говоримо про аккураевый мед — як відрізнити підробку.

Це популярне ласощі, яке робить бджола, а медогонка дозволяє придбати в красивої і зручної баночці.

Професійне бджільництво високо цінує цей сорт. Аккураевый мед порівняльна рідкість на російському ринку. Це смачний, ароматний, а також корисний продукт. Не кожен вулик може забезпечити таким ласощами, його можна подивитися в Яндекс Маркеті.

З допомогою аккураевого меду проводиться лікування і профілактика захворювань. Є ціла система, заснована на застосування меду в лікувальних цілях.

Але для більшості це смачне, а також солодкі ласощі. Щоб отримати користь і задоволення, важливо купити оригінальний продукт. Тоді кожне заявлене властивість буде відображено на рецепторах людини, а також на всьому організмі.

Знайомство з медом

На полицях магазинів, а також на медових ярмарках все частіше з’являється білий мед. На ньому пишуть аккураевый. Також продають підробки. Вони шкідливі для здоров’я і мають посередній смак.

Справжній мед цього сорту збирається з псоралея костянковой. Особлива рослина, яке в Росії та країнах СНД практично не зустрічається. Росте в Ірані, Середньої Азії, а також у Казахстані. Звідти поставляється на російський ринок. Підробки роблять місцеві підприємці. Ще фальсифікат завозиться з Китаю.

Загальні принципи відмінності меду від підробки вже знаєте. Окремо було розглянуто буркуновий мед, а також мед з маточним молочком.

Оскільки аккураевый мед часто підробляють, потрібно навчитися відрізняти фальсифікат.

Як відрізнити підробку

Щоб зрозуміти, це натуральний продукт чи ні, потрібно розібратися в особливостях оригіналу і фальсифікату.

Дорогоцінні стільники, якими наповнена пасіка, акуратно витягують, викачують звідти в’язку рідину, розливають по банках, а також упаковують і відправляють на продаж.

Бджолиний фермер використовує різноманітний інвентар, щоб добути мед, а також підтримує комфортні умови для життєдіяльності бджіл.

Обмеженість рослини, з якого отримують аккураевый мед, робить його цінним і досить дорогим. Далеко не всі вулика наповнюються навіть на 50%. Звідси висновок. Аккураевый мед дорогою. Але смачний, ароматний, а також корисний.

Попит великий. Звідси безліч підробок. Їх можна відрізнити такими способами і методами:

  • зовнішній вигляд;
  • пилок;
  • запах і смак;
  • вода;
  • йод;
  • хліб;
  • ножа;
  • папір;
  • оцет;
  • вогонь та ін

Тепер про кожен спосіб окремо.

Зовнішній вигляд і упаковка

Аккураевый мед білого кольору, з жовтуватим відтінком. Дорогий, але корисний, а також смачний. Виробляється в невеликих обсягах. Тому зазвичай продається в банках до 500 мл

Це мед преміального сегмента. Використовують красиву тару зі скла або пластику.

Надійні виробники застосовують захисні пломби від розтину і підміни вмісту.

Вивчіть етикетку. Ніяких помилок, неточність і помарок бути не повинно. Поліграфічні дефекти відсутні. Країна збору нектару — це Іран, Казахстан або Середня Азія.

Зовні нагадує мед згущене молоко, якщо збирали недавно. Іноді буває більш рідким по консистенції.

При кристалізації замість світло-карамельного, а також світло-жовтого або кремового кольору субстанція стає фактично білої.

Натуральний продукт бродити не має. Інакше це ознака порушення правил зберігання, або підробка.

Аккурай не повинен бути темним. Це вказує на фальсифікат, або малий відсоток вмісту нектару з псоралея костянковой.

Аналіз пилку

Хороший спосіб зробити висновок про якість, а також достовірності товару. Це вивчення пыльцевого аналізу. У офіційних виробників і реалізаторів він повинен бути.

Якщо документ відсутній, або в списку немає псоралея костянковой, то це підробка.

Самостійно здавати зразки на лабораторний аналіз не вигідно.

Запах і смак

У справжнього аккурая немає сильно вираженого смаку або аромату.

Після вживання не повинно залишатися приторного післясмаку.

Якщо речовина йде з кислинкою, то його рано зібрали, і мед почав псуватися.

Ніякого синтетичного присмаку або яскравого аромату. Інакше це підробка. Причому низької якості.

Вода

Перевірити бджолиний аккураевый мед на предмет достовірності допоможе проста вода.

Треба зробити наступне:

  • набрати у стакан або чашку воду;
  • взяти ложку меду;
  • змішати з водою;
  • вивчити результат.

Якщо вода помутніє і стане світло-жовтою, то це оригінал.

Підробки розчиняються у вигляді пластівців, а також можуть зовсім не змішуватися у воді.

Йод

Виготовлення фальсифікату проводиться з використанням крохмалю. Він надає потрібну консистенцію і колір. Виявити наявність меду допоможе йод.

На мед наноситься декілька крапель. Якщо реакції не відбулося, це натуральний продукт. Але якщо з’явився синій колір, то в складі є крохмаль.

Якщо попередньо мед розбавили у воді для іншого тесту, то в цю ж рідина додайте кілька крапель йоду. Будь-сині домішки говорять про підробку.

Хліб

Ще один тест. Тут потрібен хліб або інше хлібобулочний виріб. Вмочіть в мед, і зачекайте трохи. Погляньте на краю.

Якщо хліб розмокає, то це фальсифікат. Напевно зроблений з цукрового сиропу з барвником, а також загусником.

Ножа і папір

Швидкий спосіб перевірки в домашніх умовах. Потрібен будь-ніж. Його вістря нагрійте на газовій плиті. Тепер опустіть швидко в мед.

Якщо це підробка, зроблена з цукрового сиропу, то розпечений ніж почорніє. З’явиться характерний запах палаючого цукру.

Або візьміть папір, серветку або аркуш із зошита. Папір потрібно розстелити, і викласти трохи меду. Дивіться, як веде себе речовина. Якщо субстанція вбирається у папір, то це фальсифікат. Натурпродукт так не реагує. Залишається на поверхні. Папір не мокне.

Оцет

Аналогом крохмалю при виготовленні підробленого аккураевого меду є крейда.

Визначити наявність крейди у складі можна за допомогою оцту. Інструкція наступна:

  • візьміть склянку або іншу тару;
  • налийте трохи оцту;
  • додайте води;
  • покладіть в чашку трохи меду;
  • стежте за реакцією.

Ніякої реакції у натурального продукту не буде. Фальсифікат починає пузиритися.

Вогонь

Також перевірку можна виконати за допомогою відкритого полум’я, а також вогню.

Натуральний аккураевый мед на вогонь ніяк не реагує. Він його не боїться.

Якщо це фальшивка, то можуть спостерігатися такі реакції:

  • з’являється чорний дим;
  • субстанція горить сильно і яскраво;
  • виділяється запах карамелі;
  • пахне горілої гумою;
  • змінюється колір.

Не витрачайте на експерименти багато меду. Продукт дорогий. Але протестувати перед покупкою потрібно.

Підводимо підсумки

Аккураевый мед — це смачно, корисно і необхідно для організму людини. Вживання такого продукту рекомендується багатьом людям.

Проблема розповсюдження підробок. Фальшивка не лише не дає бажаного ефекту. Від підробки можна серйозно постраждати.

Щоб не стати жертвою шахраїв, ретельно підходите до вибору, а також тестуйте продукт перед покупкою. Є багато ефективних і простих способів розпізнати фальсифікат.

Пробували аккураевый мед? Чим сподобався і де брали? Попадався чи фальсифікат? Як виявили підробку?

Діліться досвідом, а також особистими спостереженнями.

На цьому все. Будемо прощатися. Спасибі за увагу!

Підписуйтесь, коментуйте, задавайте питання і розповідайте про проект друзям!