Види підробок
Важливо розуміти, що підробка шоколаду буває різною.
Навряд чи комусь хочеться визнавати той факт, що підроблений сир, а також різні фальсифікації продуктів харчування стали частиною нашого життя.
Щоб насолодитися ароматним гарячим напоєм з шматочком натурального шоколаду, доводиться не тільки вчитися відрізняти підробку кава Lavazza і інших виробників, але також і навчатися відмінностям у пародіях на найпопулярнішу солодкість.
Виробники застосовують різні способи, щоб створювати несправжній шоколад. Тому підробки варто розділити на кілька категорій.
- Заміна основних інгредієнтів. Тут мова йде про какао-олії, замість якого застосовують пальмове і кокосове масло. За законом це не заборонено. Але виробник зобов’язаний вказати цей факт. Інакше це є обманом;
- Соєві шроти. Їх використовують замість тертого какао. Відмінною особливістю таких пародій є відчуття в’язкості і липкості, яке зберігається тривалий час в роті і на пальцях;
- Хімічні барвники. Досягнення хімічної промисловості вражають. Зараз за допомогою барвників можна створити імітацію справжнього темного шоколаду;
- Какао порошок замість тертого какао. Порошок — це відходи, одержувані при видобутку какао-масла. Тобто застосування какао-порошку у виробництві шоколаду — це спосіб економії;
- Підробка сорти. Вважається найбільш безпечним видом підробки. Замість одного сорту, зазначеного на етикетці, всередину кладуть інший. Плюс завивають процентний вміст добавок. Замість 20% дешевих горіхів або родзинок додають 40-50%. Отже, на 20-30% у складі виявляється менше основного компонента — шоколаду;
- Вода. Щоб збільшити масу виробу, але при цьому використовувати менше компонентів, виробники додають воду;
- Термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися рік і більше. Якщо бачите такі терміни, можете проходити повз. Справжній продукт зберігається до 6 місяців. Якщо це десертні сорти і шоколад з начинкою, то всього 4 місяці максимум.
Рухаємося далі.