Як відрізнити справжній шоколад від підробки: фальсифікація

акі відмінності між підробкою шоколаду та цією продукцією. За якими ознаками можна визначити оригінальність. Вартість оригіналу і фальсифікату

Домашня лабораторія

Як багато знають, існують різні методи, що дозволяють відрізнити натуральний мед від підробки, а також перевірити на справжність червону ікру. Та й чорну теж.

У випадку з шоколадом існують свої рекомендації. Домашня лабораторія стане не тільки цікавим досвідом, але ще й наочно покаже, що за ласощі ви купили.

  • Шоколад в кулаці. Дуже простий тест. Шматочок шоколаду потрібно затиснути в руці, і потримати так 20 секунд. Натуральний продукт за цей час розтане. Якщо ні, то замість какао-масла застосовуються інші жири. Взагалі у справжнього шоколаду температура, коли починається танення, становить 32 градуси Цельсія;
  • Склянку молока. Потрібно опустити шматочок в молоко. Якщо потоне в склянці, то все добре. Якщо ж десерт спливає, то перед вами якась суміш з замінників, а також з добавками;
  • Заморозка. При заморожуванні натуральний шоколад обов’язково покривається білим кольором. Якщо ні, висновок очевидний. Це шоколад фальсифікат;
  • Вогонь. Такий тест підійде тільки для чорного шоколаду. Плюс його слід проводити обережно. Натуральний продукт плавиться, а не горить. Якщо плитка горить, то замість тертого какао в складі порошок.

Ось такі нехитрі, а також наочні тести в домашній лабораторії виводять виробника шоколаду на чисту воду.