Екскурс в різновиди шоколаду
Перш ніж поговорити про способи фальсифікації шоколаду, потрібно зрозуміти, яким він буває.
Щоб купити хороший товар, завжди дивіться на етикетку, а також читайте склад. Важливо знати, що саме має входити до складу натуральних десертів з какао-бобів.
- Гіркий вигляд. Тут виключно терте какао, а також какао масло і трохи цукру;
- Молочний. Все ті ж інгредієнти, що й у горького, тільки ще додається сухе молоко;
- Білий. Тертого какао немає. Зате йде какао-масло, молоко і цукор.
Якщо мова не йде про шоколад з начинкою та добавками, то правильний склад виключно такий. Ніяк інакше.
В залежності від процентного вмісту, класифікацію на такі види:
- Гіркий. Це дієтичний вид шоколаду. Цукру тут мінімум, а молоко знежирене. Хорошим вважається шоколад з відсотковим вмістом мінімум 60% какао;
- Полугорький. Чи темний, а також десертний. Для нього характерно вміст какао в межах від 40 до 55%. Причому саме тертого какао. Олія на основі какао-бобів займає мінімум 20%. Цукру більше, ніж в гіркому сорт;
- Молочний. У сухому залишку маса тертого какао не менше 25%, а сухе молоко займає до 20%.
Склад має таке ж значення, як і співвідношення компонентів.