Як відрізнити справжній шоколад від підробки: фальсифікація

акі відмінності між підробкою шоколаду та цією продукцією. За якими ознаками можна визначити оригінальність. Вартість оригіналу і фальсифікату

Ніж у складі не повинно

Використовуючи гідрожир, різні замініть оригінальних компонентів, виробник обманює споживача. Такий виріб навряд чи можна вважати шоколадом. Просто пародія, яка виглядає і пахне, як натуральний десерт.

Створюючи підроблений шоколад, виробник прагне зекономити. Тому дорогі компоненти замінюють на дешеві. Досить часто терте какао замінюють какао-порошок. І це далеко не ідентичні поняття.

Порошок отримують шляхом обробки макухи, який є результатом подрібнення какао-бобів з метою віджимання з них олії.

Собівартість порошку значно нижче, ніж у какао. Рівень користі абсолютно різний.

Інший небажаний компонент у складі — це рослинні жири. Какао-масло — це самий дорогий інгредієнт. Тому замість нього зазвичай до складу йде рослинний жир, або гідрожир.

Далі йде пшеничні, соєві та інші подібні компоненти. Не можна сказати, що вони дуже шкідливі. Але якщо ви хочете натуральний шоколад, а не якусь суміш, то відмовтеся. Зазвичай такі плитки і батончики липнуть до зубів. Колір світліший, ніж у справжнього шоколаду.

Консервант, антиокислювачі та інші добавки збільшують термін служби, а також покращують зовнішній вигляд імітації натурального шоколаду. Але разом з тим відбирають користь, а також наносять шкоду здоров’ю споживача.