Як відрізнити справжній шоколад від підробки: фальсифікація

акі відмінності між підробкою шоколаду та цією продукцією. За якими ознаками можна визначити оригінальність. Вартість оригіналу і фальсифікату

Способи перевірки якості

До питання про те, як відрізнити шоколад від підробки. Випускаючи шоколад-фальсифікат, багато виробники обманюють покупця, вказуючи неправильний склад на етикетці. Тому покладатися тільки на цю інформацію не можна.

Є кілька способів, що дозволяють зрозуміти, що це фальсифікація молочного шоколаду, а також десертного і горького.

  • Звук. Натуральне виріб при розламуванні видає дзвінкий звук і хрускіт. Замінники з дешевих інгредієнтів ламаються безшумно, або з глухим звуком. Найкраще це зрозуміти при наочному порівнянні;
  • Зовнішній вигляд. Якісні плитки будуть блищати, а також мають відполірований зовнішній вигляд. Але злам при цьому матовий. Якщо плитка вся матова на поверхні, то в складі напевно є білок або соя;
  • Запах. У натурального шоколаду є свій неповторний аромат. Якщо ж ви відчуваєте від плитки без добавок ванілін, якусь корицю або інші кондитерські солодкі запахи, то вас обманюють. Ароматизатори, навіть натуральні, ніколи не будуть перебивати основний запах;
  • Танення у роті. Засічіть час, за скільки шматочок розтане у роті. Натуральний продукт робить це поступово. Підробка дуже швидко стає рідкою, або ж взагалі не розтікається. Її доводиться жувати, а сам продукт липне до зубів.

Багато скажуть, що на шоколаді утворюються білясті і сірі плями. І це ознака підробки.

– Зовсім ні. Це характерно для натурального продукту. Але тільки якщо його неправильно зберігали. Плями з’являються, коли шоколад танув і затвердевал по кілька разів.

Процес танення веде до того, що какао-масло виходить назовні. Застигаючи, масло і створює такий ефект.