Як відрізнити підроблений буркуновий мед від оригіналу

Дізнайтеся відмінності між підробкою донникового меду і цією продукцією. За якими ознаками можна дізнатися підробленість. Які недоліки має фальсифікований товар

Характерні особливості

Буркуновий мед вважається лікувальним засобом. Він перевершує багато інших сорти в цьому плані. Але також має відмінні смакові характеристики.

Унікальна особливість — це смак, колір і аромат.

Мед з буркуну відрізняється ароматом ванілі. Він добре відчувається, а тому сплутати з іншим видом солодощі складно.

Продукт буває білий або жовтий. Зміна кольору залежить від бджіл, поточної консистенції продукту, а також зрілості рослини і його підвиди.

Важливо зауважити, що мед швидко кристалізується. Буквально за 1 місяць. З-за цього знайти рідкий мед складно. Він доступний лише на пасіках в період збору врожаю.

Як відрізнити від ріпакової

Покупці можуть переплутати цілющий, унікальний буркуновий мед із звичайним рапсовим. Останній широко поширений. Він більш доступний в ціні, і простіше видобувається. Рівень користі помітно нижче.

З-за зовнішньої схожості ріпаковий мед часто видають за буркуновий. І продають за завищеною ціною. Це справжнє шахрайство.

Розрізнити їх легко. Потрібно понюхати, а також спробувати продукт.

Буркуновий буде приємно пахнути ваніллю. У ріпакової аналога такого аромату немає.

Ще буркун менш солодкий. У нього помірна і приємна слабкість. Ріпаковий мед нудотний. Без разбавки є його складно.

Є простий тест з допомогою води. Потрібно взяти зразки, і розчинити їх у воді. Буркуновий швидко розчиняється в рідкому середовищі. На розчинення ріпакової потрібно більше часу, а також зусиль.

Ще спробуйте залишити мед при кімнатній температурі на добу. Підробка може почати бродити. З натуральним донниковым медом нічого не трапиться. Його консистенція не зміниться.

Можна сказати, що у справжнього донникового меду такі особливості:

  • біла або янтарно-жовтий поверхню;
  • вловимий аромат ваніліну;
  • середня солодкість;
  • дрібнозерниста структура.

Якщо це не допомагає визначити підробку, тоді потрібно час. Через місяць після покупки рідкого меду він повинен засахариться. При цьому буркуновий продукт стає білим.