Як відрізнити справжню сметану від підробки: фальсифікація

Список ознак, за якими можна відразу визначити підробку сметани. Чим характеризується контрафакт і фальсифікат. Актуальні та докладні поради покупцям.

Як розпізнати сметану і сметанний продукт

Тепер до питання про те, як відрізнити сметану від підробки. А точніше від пародії на натуральний кисломолочний товар, який правильно називати сметанним продуктом.

Для початку загляньте до складу, який повинен друкуватися на етикетці. До складу натурпродукту увійде тільки закваска і вершки. Але якщо в списку інгредієнтів ви бачите рослинні олії, а також інші добавки, то перед вами повноцінний сметанний продукт.

Кожен споживач повинен знати, що класичний кисломолочний продукт не повинен піддаватися обробці високими температурами. Мова йде про такі поняття як стерилізація, пастеризація і пр. Якщо бачите на баночці абревіатуру UHT, то це сметанний продукт. Адже тут мова йде про високотемпературній обробці. Отже, корисних мікроорганізмів у складі немає. Під дією температур вони миттєво гинуть.

Сметану і сметанний продукт можна розрізнити за такими ознаками:

  • Склад. У сметану входять лише вершки, а також закваски. У продукті присутні стабілізатори і рослинні жири;
  • Написи на упаковці. Зазвичай повинні писати просто сметана, якщо продукт натуральний. У пародій хвилин сметанний продукт, термизированный, пастеризований, ультрапастеризований та ін;
  • Температура зберігання. У сметани в межах 2-6 градусів. Але в середньому повинні писати 4 градуси Цельсія. У продукту це від 2 до 20 градусів;
  • Термін зберігання. Якщо упаковка негерметична, то традиційна сметана зберігається не більше 72 годин. У герметичній упаковці до 14 діб. Сметанний продукт може не псуватися до 4 тижнів.

Спираючись на ці знання, можна перевірити, наскільки якісний товар ви купуєте.