Використання карагенану і крохмалю
Ці 2 компоненту застосовують для того, щоб поліпшити консистенцію сметанною маси. Якщо бути конкретніше, то так її загущають.
Крохмаль додають найчастіше. Виявити наявність в домашніх умовах досить просто. Чого не скажеш про карагенан.
Потрібно йодний розчин. А ще краще взяти люголь. Це йод з додаванням йодистого калію. Речовина змішується зі сметаною, і перевіряється реакція. При наявності крохмалю в складі маса стане синьою.
Карагенан виявити в домашніх умовах складно. Але є непрямі ознаки. Один з них — це утворення згустків при загусанні продукту.
Підводимо підсумки
Підроблена сметана — це поширене явище в магазинах, а також на ринках.
Деякі фальсифікації, такі як розведення продукту з сиром, загрози здоров’ю не несуть. Але все одно так продавець здешевлює досить дорогий товар, і змушує невиправдано витрачати гроші.
Більш шкідливі фальсифікати містять у собі харчові добавки, крохмаль, а також рослинні жири. Тут вже мова йде про більш небезпечне явище для здоров’я. Як мінімум, людина не отримує від такої сметани очікуваної користі. В гіршому випадку розвиваються алергічні реакції, страждає ШЛУНКОВО-кишкового тракту та ін
з Огляду на те, як стрімко скорочується кількість фермерських господарств, але розширюється асортимент виробників кисломолочної і молочної продукції, виникає цілком закономірне питання. Як при збереженні кількості корів може бути так багато продукції? Все просто. З’являється все більше фальсифікатів. Замінюючи натуральні компоненти, виробник може випускати кисломолочку у величезних обсягах.
Як часто вживаєте сметану? Де віддаєте перевагу купувати? Робили сметану своїми руками? Як визначаєте фальсифікат на ринку і в магазині?
Чекаємо ваших відповідей, а також цікавих історій.
На цьому все. Спасибі за увагу!
Підпишіться, залиште коментар, поставте питання і розкажіть про проект друзям!