Сир
Наступна поширена фальсифікація молочної продукції — це сир. Улюблений сніданок спортсменів, багатьох шанувальників здорового харчування і не тільки.
на Жаль, упаковка сиру часто містить у собі далеко не ті натуральні грудочки кисломолочної продукції, на які ми розраховуємо.
Щоб така молочна, а точніше кисломолочна продукція виглядала привабливо, до складу додають крохмаль, борошно, а також інші добавки. Є компоненти, що роблять суміш більш білої. Це явна ознака того, що в складі є рослинний жир. Щоб якось приховати обман, використовуються навіть харчові барвники, які додають масі більш темний відтінок.
Важливо розуміти різницю між сиром і сирним продуктом. Останній має право на існування, а також має власний ГОСТ. Сирний продукт не можна вважати підробкою, якщо на упаковці зазначено. Якщо ж продукт видають за натуральний сир, тоді це вже факт обману і фальсифікації.
Розпізнати молочний контрафакт у вигляді сиру можна за відсутності характерного запаху і кислуватого смаку. Бажано спробувати товар. Якщо в роті як би залишається масляна плівка, а також маємо тривалий післясмак, але не відчувається кислинка, це якась маса з додаванням рослинного жиру.
Якщо цікаво, про всі нюанси підробки сиру можете почитати окремо.