Як відрізнити справжню молочну продукцію від підробки

Як відрізнити оригінал молочної продукції від репліки/підробки в експертному матеріалі. Дізнайтеся, за яким відмінностям можна легко і швидко виявити підроблений товар перед покупкою

Сметана

Є простийой, але ефективний метод перевірки сметани на натуральність. Скористайтеся звичайною водою. Буквально ложки окропу достатньо.

Додайте гарячу воду в сметану, і розмішайте. З-за високої температури молочний продукт почне плавитися, і стане як молочна рідина з приємним ароматом і кольором.

Якщо ж сметану виготовили з додаванням рослинних жирів, тоді при контакті з гарячою водою будуть з’являтися грудки. Згустки опускаються на дно склянки.

Є й інші способи, що дозволяють відрізнити сметану від підробки, з якими можете познайомитися.

Кефір

Кефір натурального походження обов’язково містить у складі живі биокультуры. Якщо їх немає, це відразу ж позначається на смакових характеристиках. Змінюється смак, запах і текстура кисломолочного напою.

Якщо це натуральний кефір, то в ньому повинні бути молочні пластівці.

Спробуйте перелити кефір в прозорий стакан. Збовтайте або вилийте обробка в пляшку. Якщо не утворилася характерна кефірна доріжка з пластівцями, це підробка. У фальсифікату консистенція однорідна. Плюс у підробок немає приємного запаху і характерного для справжнього кефіру смаку.

Ще вам допоможе час. Оскільки биокультуры в кефірі продовжують працювати, кожен день вони будуть змінювати смак напою. Якщо ж кілька днів поспіль смак залишається незмінним, то ви точно купили імітацію.