Сметана
Є простийой, але ефективний метод перевірки сметани на натуральність. Скористайтеся звичайною водою. Буквально ложки окропу достатньо.
Додайте гарячу воду в сметану, і розмішайте. З-за високої температури молочний продукт почне плавитися, і стане як молочна рідина з приємним ароматом і кольором.
Якщо ж сметану виготовили з додаванням рослинних жирів, тоді при контакті з гарячою водою будуть з’являтися грудки. Згустки опускаються на дно склянки.
Є й інші способи, що дозволяють відрізнити сметану від підробки, з якими можете познайомитися.
Кефір
Кефір натурального походження обов’язково містить у складі живі биокультуры. Якщо їх немає, це відразу ж позначається на смакових характеристиках. Змінюється смак, запах і текстура кисломолочного напою.
Якщо це натуральний кефір, то в ньому повинні бути молочні пластівці.
Спробуйте перелити кефір в прозорий стакан. Збовтайте або вилийте обробка в пляшку. Якщо не утворилася характерна кефірна доріжка з пластівцями, це підробка. У фальсифікату консистенція однорідна. Плюс у підробок немає приємного запаху і характерного для справжнього кефіру смаку.
Ще вам допоможе час. Оскільки биокультуры в кефірі продовжують працювати, кожен день вони будуть змінювати смак напою. Якщо ж кілька днів поспіль смак залишається незмінним, то ви точно купили імітацію.