Інформація на упаковці
Відрізнити справжню ікру від того, що може її імітувати, можна по упаковці та інформації на ній.
У Росії такий вид консерванту як уротропін був заборонений з 2010 року. Тому в складі цієї речовини, що маркується як Е239, бути не повинно.
Оптимальний склад включає в себе кухонну сіль і саму ікру.
Ще значення має період вилову риби. Це відбувається в період з липня до вересня. В цей час ікра переробляється і фасується. Якщо дата інша, то краще такий продукт не купувати.
Фасовка в інші місяці означає, що продукція була заморожена. Або це раніше заготовлену сировину, в якому міститься багато консервантів. Це негативно позначається на якості.
Є виробники, які змішують різні види ікри. Вони вказують про це на упаковці. Але це стосується тільки чесних виробників, яких не так багато.