Як відрізнити справжню ікру від підробки

З інструкції дізнаєтеся, як правильно самому визначити оригінальність ікри. Які особливості мають підробки. Поради щодо вибору якісного товару

Види підробок

Багатьом хочеться взяти склянку з Хеннессі або Хенесі ХО, зробити собі бутерброд з ікрою, і скуштувати смак цих двох делікатесів.

Але деколи замість оригінальних товарів трапляються підробки. Шкода витрачених грошей і є ризик для здоров’я, якщо вживати контрафактну продукцію.

Існує кілька видів штучної ікри:

  • Зерна з білка і інших замінників. Виробляються з білкової основи, якої виступають яйця, соя, желатин тощо Білкова ікра проводилася з часів СРСР, і служила заміною дорогому натуральному продукту. Желатинові, білкові види ікри і продукція на основі водоростей відмінно зовні імітує оригінальний товар. Але поступається за всіма параметрами. Ніякої користі, а може навіть і шкоди;
  • Імітація дешевими видами ікри. Сенс в тому, що виробник бере дешеву ікру, і надає їй зовнішній вигляд червоної або чорної. Робиться це за допомогою барвників, хімічних добавок і спеціальної обробки. Такий продукт небезпечний для здоров’я. Хоча зовні і за запахом, а іноді і за смаком, сильно нагадує ікру.

не Можна забувати про ікрі, яка видобувається браконьєрами.

Невідомо де і в яких умовах жила риба, як патрали. Яким чином оброблялося сировину, ніж засипали і фасували. Санітарні норми не дотримуються, а тому вживання такої ікри потенційно небезпечне для здоров’я та життя.