Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки

Дізнайтеся, як самому визначити підробку вершкового масла. За якими ознаками можна розпізнати справжність при купівлі товару. Поради щодо вибору якісного товару

Зріз і консистенція

Якщо вже купили продукт, або купуєте на вагу, попросіть відрізати шматочок. Тепер дивіться, яким вийшов зріз.

При якісному виробництві з натуральних компонентів на зрізі не з’явиться тріщин, а також пустот і яких-то вкраплень.

Що стосується консистенції, то справжня продукція легко намазується на хліб. Якщо під ножем починається процес кришення, то в складі є вода, рослинні жири. Найімовірніше це маргарин.

Взагалі температура плавлення молочного жиру становить близько 30-32 градусів Цельсія. Якщо помістити натуральне масло в морозильну камеру, воно перетвориться практично в камінь. Перш ніж вдасться легко нанести на хліб, доведеться дочекатися розморожування мінімум протягом 30 хвилин.

Зовсім інакше поводиться спред. Включення до складу рослинного жиру впливає на консистенцію. У морозильній камері не твердне. Можна дістати з морозилки, і вже буквально через 10 хвилин спокійно намажется на хліб.

Ходить багато суперечок щодо того, має натуральне масло кришитися чи ні.

Тут потрібно сказати наступне. Якщо технологія виробництва або зберігання порушена, то в складі буде накопичуватися вода. Заморожування веде до того, що масло кришиться. Тобто це погана ознака, що вказує на порушення у виготовленні або зберіганні товару.