Як відрізнити справжній тростинний цукор від підробки

Детальна інформація про відмінності між підробкою тростинного цукру і оригіналом. Ознаки, за якими можна відразу визначити фальсифікований неякісний товар

Міф No1. Цукор можна перевірити з допомогою води

Суть в тому, щоб розчинити продукт у воді, і це покаже, підробка перед нами чи ні. Нібито при фарбуванні рідини проявляється барвник, і це видає з усіма потрохами фальсифікат.

Це оману.

насправді натурпродукт теж цілком собі успішно забарвлює воду. Патока, обволікаючи кристали, розчиняється в рідині перша. Це і сприяє її фарбування.

Міф No2. Тростинний цукор вступає в реакцію з йодом

Є поширена думка, що йод — це 100% спосіб виявити фальсифікат тростинного цукру.

Досить взяти звичайний йод, і капнути його на кристали, або в розчин з розведених у воді кристалів. І якщо вода набуває блакитний відтінок, то це 100% натуральний продукт. Якщо немає, тоді перед вами підробка.

насправді це не так.

міфу є свої пояснення. Справа в тому, що тут мова йде про сахаридах. Інші популярні сахариди — це крохмаль і хліб. Вони дійсно вступають в реакцію з йодом, а також забарвлюються в синій колір.

Такий метод визначення використовували раніше, щоб зрозуміти, чи є в м’ясній котлеті хліб чи ні.

Це відноситься виключно до полісахаридів. А тростинний цукор — це моносахариди.

Тому очікувати якоїсь реакції на йод навряд чи варто. Говорити про перевірки достовірності таким методом можна ні в якому разі.

Цукор не буде ставати синім. Тому що не має з-за свого хімічного складу, а також хімічного складу медичного йоду.