Популярні міфи про перевірку тростинного цукру
Є кілька міфів і помилок, які лише заплутують наших співвітчизників, які намагаються харчуватися правильно і використовувати в своєму раціоні натуральний тростинний цукровий продукт.
Почнемо з самого банального і простого.
Багато хто чомусь впевнені, що цукор з такої рослини як очерет не роблять. Чи до нас не завозять. А все, що є у продажу, це не більше ніж білий пофарбований у коричневий колір цукор.
Ні. Цей тростинний цукор у нас продається. Причому досить давно, а також у великих кількостях.
Бурякові коричневі суміші — це і є підробки. Фарбування відбувається за рахунок патоки, або, що ще гірше, з допомогою барвників.
А коричневий колір натурпродукту пояснити легко. При видобутку соку його випарюють, піддаючи сировину мінімальної промисловій обробці. Це дозволяє зберегти натуральну патоку в складі, залізо, кальцій, фосфор, а також інші мікроелементи.
Чим вище концентрація патоки у складі, тим більш темним буде продукт.
Врахуйте тільки, що тростинний цукор може бути і білим. У ньому патоки немає. Зате є м’який смак, а також тропічний ніжний аромат.
А тепер окремо поговоримо про ще два міфи, пов’язаних з визначенням підробки.