Що підкаже аромат
Відкрийте упаковку і вдихніть аромат цукру.
Натуральний продукт відрізняється яскравим, а також насиченим приємним запахом. Віддалено можна відчути медові нотки.
Якщо ж запах як у звичайного бурякового цукру, занадто різкий, неприємний, а також затхлий, від його покупки і використання краще відмовитися. Тут варіанти два. Це або підробка, або натурпродукт, але прострочений, з порушеною технологією виробництва або зберігання.
Палітра смаків
Відмінною особливістю тростинного цукру є те, що він не такий солодкий, як його буряковий дешевий замінник.
Але при цьому смакові характеристики значно краще. У нього відчувається насичений, а також багатогранний смак. Як і за запахом, за смаковими відчуттями він нагадує чимось мед.
Якщо ви спробували товар, і відчуваєте, що нічим особливим на тлі звичайного білого цукру він не виділяються, або відчуваються неприємні нотки в роті, це підробка.
Раз вже згадали про мед, варто нагадати, що різні сорти меду також активно підробляють. А саме:
- каштановий;
- акацієвий;
- аккураевый;
- абхазький;
- липовий;
- буркуновий і не тільки.
Різновидів кристалів з тростини не так багато. Але це ніяк не заважає проводити фальсифікати.