Як відрізнити справжній тростинний цукор від підробки

Детальна інформація про відмінності між підробкою тростинного цукру і оригіналом. Ознаки, за якими можна відразу визначити фальсифікований неякісний товар

Що підкаже аромат

Відкрийте упаковку і вдихніть аромат цукру.

Натуральний продукт відрізняється яскравим, а також насиченим приємним запахом. Віддалено можна відчути медові нотки.

Якщо ж запах як у звичайного бурякового цукру, занадто різкий, неприємний, а також затхлий, від його покупки і використання краще відмовитися. Тут варіанти два. Це або підробка, або натурпродукт, але прострочений, з порушеною технологією виробництва або зберігання.

Палітра смаків

Відмінною особливістю тростинного цукру є те, що він не такий солодкий, як його буряковий дешевий замінник.

Але при цьому смакові характеристики значно краще. У нього відчувається насичений, а також багатогранний смак. Як і за запахом, за смаковими відчуттями він нагадує чимось мед.

Якщо ви спробували товар, і відчуваєте, що нічим особливим на тлі звичайного білого цукру він не виділяються, або відчуваються неприємні нотки в роті, це підробка.

Раз вже згадали про мед, варто нагадати, що різні сорти меду також активно підробляють. А саме:

  • каштановий;
  • акацієвий;
  • аккураевый;
  • абхазький;
  • липовий;
  • буркуновий і не тільки.

Різновидів кристалів з тростини не так багато. Але це ніяк не заважає проводити фальсифікати.