Як відрізнити справжній сир від підробки: фальсифікація

Як можна розпізнати справжність і оригінальність сиру? Поради щодо вибору якісного товару. Як упаковка, зовнішній вигляд і інші ознаки видають підробку

Перевірка якості і натуральності

Тепер до питання про те, як відрізнити сир від підробки.

Бувалі покупці можуть оцінити якість товару безпосередньо в магазині, або при виборі на ринку.

Якщо ви берете сир в упаковці, але не знаєте, як відрізнити підроблений сир, погляньте на такі моменти:

  • Кількість молочнокислих бактерій. Хорошим показником вважається не нижче 1х10″6 КУО на 1 грам;
  • Склад. Підроблений сир не буде включати характерні для натурального товару компоненти. У пріоритеті упаковки, де вказані лише молочні продукти, а також закваска. Якщо побачите у складі пепсин і хлористий кальцій, не переживайте. Для натурального сиру це характерні компоненти;
  • Термін зберігання. Розуміючи, з чого роблять підроблений сир, тут можна сміливо говорити про тривалому зберіганні протягом декількох тижнів. Натуральний продукт розрахований зазвичай не більше ніж на 3-5 діб. Самий якісний зберігається до 36 годин.

Якщо ви купуєте на ринку, і вас цікавить фальсифікація сиру та методи її виявлення, тоді дивіться на такі моменти. Це колір, вологість, запах, а також смак.

Термін зберігання невеликий. Якщо більше 3 днів, то тут мова йде про сирному продукті.