Перевірка якості і натуральності
Тепер до питання про те, як відрізнити сир від підробки.
Бувалі покупці можуть оцінити якість товару безпосередньо в магазині, або при виборі на ринку.
Якщо ви берете сир в упаковці, але не знаєте, як відрізнити підроблений сир, погляньте на такі моменти:
- Кількість молочнокислих бактерій. Хорошим показником вважається не нижче 1х10″6 КУО на 1 грам;
- Склад. Підроблений сир не буде включати характерні для натурального товару компоненти. У пріоритеті упаковки, де вказані лише молочні продукти, а також закваска. Якщо побачите у складі пепсин і хлористий кальцій, не переживайте. Для натурального сиру це характерні компоненти;
- Термін зберігання. Розуміючи, з чого роблять підроблений сир, тут можна сміливо говорити про тривалому зберіганні протягом декількох тижнів. Натуральний продукт розрахований зазвичай не більше ніж на 3-5 діб. Самий якісний зберігається до 36 годин.
Якщо ви купуєте на ринку, і вас цікавить фальсифікація сиру та методи її виявлення, тоді дивіться на такі моменти. Це колір, вологість, запах, а також смак.
Термін зберігання невеликий. Якщо більше 3 днів, то тут мова йде про сирному продукті.