Як відрізнити справжній сир від підробки: фальсифікація

Як можна розпізнати справжність і оригінальність сиру? Поради щодо вибору якісного товару. Як упаковка, зовнішній вигляд і інші ознаки видають підробку

Сир проти сирного продукту

Для багатьох покупців сирний продукт є чимось новим, а також незвіданим. Але помилково вважати, що сирні продукти це завжди погано.

Така різновид кисломолочної продукції існує офіційно, а також має власний ГОСТ.

Але все ж в плані корисності і необхідності для організму людини, сирний продукт значно поступається натуральному сиру.

Останній, згідно з Гостом, виготовляється на основі молочної сировини шляхом сквашування білка. Процес відбувається 2 методами. Це кислотний і кислотно-сичужний.

У першому випадку в молоко додають бактеріальну закваску. А в другому закваску замінюють на хлористий кальцій і сичужний фермент.

Натуральний сир виготовляють на основі молока, сухого молока, а також знежиреного молока і натуральних вершків. Продукт ж роблять з молока і немолочних компонентів. Замість вершкового масла до складу включають замінник молочного жиру.

Якісним і корисним сирний продукт буде за умови, що він виготовлений за Дсту, збагачений вітамінами, має низький вміст жирів, а також достатню кількість корисної білки. Проблема в тому, що знайти таку продукцію дуже складно.

Головний ворог натурального сиру і правильного сирного продукту — це пальмова олія. Основний замінник молочного жиру. Його додавання не регулюється державою. Тому невідомо, скільки, а також в якій кількості пальмова олія присутній у сирному продукті.