Як відрізнити справжній сушений кизил від підробки

Дізнайтеся, як визначити оригінал сушеного кизилу, і що робити, якщо купили підробку. Експерт розповість про актуальні ознаки: зовнішній вигляд, упаковку, якість продукції

Характерні особливості справжніх ягід

Поступово переходимо до такого питання як кизил підробка — як відрізнити, а також на що слід звертати особливу увагу.

Справжній кизил має декілька особливостей:

  • яскравий, виражений червоний колір;
  • форма овалу, або лампочки;
  • один кінець ягоди завжди буде вже іншого;
  • всередині ягоди присутня одна, але велика тверда кісточка;
  • кісточка має овальну форму;
  • у сушених плодах кісточка легко намацується руками;
  • у свіжому кизилі потрібно надкусити ягоду, щоб дістатися до кісточки;
  • смак плодів солодкий, з деяким в’яжучим ефектом, а в міру наближення до кісточці з’являється кислинка;
  • у сушених плодів характерною кислинки практично немає;
  • сушені і в’ялені ягоди свого природного відтінку не змінюють;
  • при сушінні йде волога, і плід зморщується;
  • порівняно зі свіжою ягодою, сушені зменшуються в об’ємі приблизно на 30-40%.

до Речі, тут є один з головних методів перевірки ягід кизил як відрізнити від підробки — яка кісточка всередині.

Запам’ятайте, що в цих ягодах кизил завжди присутній кісточка. Вона велика, має витягнуту овальну форму і тверду структуру.

Якщо ж ви побачили, що сушений кизил кісточки не містить, тоді висновок очевидний. Цей продукт підробка.