Характерні особливості справжніх ягід
Поступово переходимо до такого питання як кизил підробка — як відрізнити, а також на що слід звертати особливу увагу.
Справжній кизил має декілька особливостей:
- яскравий, виражений червоний колір;
- форма овалу, або лампочки;
- один кінець ягоди завжди буде вже іншого;
- всередині ягоди присутня одна, але велика тверда кісточка;
- кісточка має овальну форму;
- у сушених плодах кісточка легко намацується руками;
- у свіжому кизилі потрібно надкусити ягоду, щоб дістатися до кісточки;
- смак плодів солодкий, з деяким в’яжучим ефектом, а в міру наближення до кісточці з’являється кислинка;
- у сушених плодів характерною кислинки практично немає;
- сушені і в’ялені ягоди свого природного відтінку не змінюють;
- при сушінні йде волога, і плід зморщується;
- порівняно зі свіжою ягодою, сушені зменшуються в об’ємі приблизно на 30-40%.
до Речі, тут є один з головних методів перевірки ягід кизил як відрізнити від підробки — яка кісточка всередині.
Запам’ятайте, що в цих ягодах кизил завжди присутній кісточка. Вона велика, має витягнуту овальну форму і тверду структуру.
Якщо ж ви побачили, що сушений кизил кісточки не містить, тоді висновок очевидний. Цей продукт підробка.