Як відрізнити справжній сушений кизил від підробки

Дізнайтеся, як визначити оригінал сушеного кизилу, і що робити, якщо купили підробку. Експерт розповість про актуальні ознаки: зовнішній вигляд, упаковку, якість продукції

Що таке кизил

Перш ніж поговорити про кизил сушений і як відрізнити від підробки, потрібно зрозуміти, про що взагалі йде мова.

Кизилом називають дерева, які можуть виростати до 8 метрів, або чагарники, зустрічаються ще частіше. На них рясно ростуть червоні плоди.

Назва походить з тюркської мови. Слово kyzyl в дослівному перекладі означає червоний.

В Росії в науковому світі кизил правильно називати Дерен. А плоди цієї рослини — це ягоди кизил.

На території Росії в основному кизил росте, а також збирається і обробляється для продажу на території Кавказу і Криму.

Час для збору врожаю — це кінець серпня, а також весь вересень. Способів використання свіжого кизилу досить багато:

  • компоти;
  • варення;
  • джем;
  • соуси;
  • соки.

Також багато вживають його в чистому сирому вигляді.

Але найчастіше, щоб довше зберегти плоди, а також не втратити основної маси корисних компонентів, які пропадають через термообробки, кизил висушують і в’ялять.

За роки присутності на ринку, кизил завоював популярність. Він користується попитом за рахунок багатого набору вітамінів, корисних речовин, а також доведених лікувальних властивостей.

на Жаль, цим скористалися і шахраї, які почали випускати підроблений кизил.