Як відрізнити справжній сушений кизил від підробки

Дізнайтеся, як визначити оригінал сушеного кизилу, і що робити, якщо купили підробку. Експерт розповість про актуальні ознаки: зовнішній вигляд, упаковку, якість продукції

Як відрізнити оригінал від підробки

У кожного оригінального продукту, а також товару, який є його фальсифікатом, є свої певні особливості і способи для розпізнавання.

Це стосується не тільки кизилу, але і таких популярних продуктів харчування як:

  • гімалайська сіль;
  • приправа куркума;
  • рис Девзира;
  • шоколад;
  • червона і чорна ікра.

І це лише мала частина того, що зараз виробляють, видаючи дешевий продукт харчування за якісний, а також дорогою.

Зіткнувшись з сушеним кизилом на прилавку магазину, або на ринку, а також запідозривши, що це підробка, просто відштовхуйтеся від декількох ознак фальсифікату.

  • Нудотно-солодкий смак. Коли висушують черрі, вони отримують занадто насичений солодкий смак, чого не повинно бути у справжніх ягодах;
  • Томатне післясмак. Переплутати присмак помідор з чим-небудь досить складно. Тому постарайтеся уважно відчути кожну нотку смаку, взявши одну ягідку для дегустації;
  • Цукристість. Якщо ви жуєте ягоду і відчуваєте, що структура зацукрована, це 100% підробка. Справа в тому, що в процесі сушіння томатів їх вимочують в солодкому сиропі. Це робиться для того, щоб обдурити покупця, а також приховати смак помідорів;
  • Насіння замість кісточки. Мабуть це самий головний, а також характерна ознака підробки. Кизил відноситься до кісточкових плодів. А ось дрібні зерна — це характерна особливість саме помідор, оскільки вони всередині містять маленькі плоскі кістки білого кольору.
    Маленькі кісточки — характерна ознака того, що перед вами помідори, а не кизил

Орієнтуючись на ці характерні ознаки, ви точно зможете визначити, де справжній сушений або в’ялений кизил, а також проста підробка на основі зацукрованих помідорок черрі.