Як відрізнити оригінал від підробки
У кожного оригінального продукту, а також товару, який є його фальсифікатом, є свої певні особливості і способи для розпізнавання.
Це стосується не тільки кизилу, але і таких популярних продуктів харчування як:
- гімалайська сіль;
- приправа куркума;
- рис Девзира;
- шоколад;
- червона і чорна ікра.
І це лише мала частина того, що зараз виробляють, видаючи дешевий продукт харчування за якісний, а також дорогою.
Зіткнувшись з сушеним кизилом на прилавку магазину, або на ринку, а також запідозривши, що це підробка, просто відштовхуйтеся від декількох ознак фальсифікату.
- Нудотно-солодкий смак. Коли висушують черрі, вони отримують занадто насичений солодкий смак, чого не повинно бути у справжніх ягодах;
- Томатне післясмак. Переплутати присмак помідор з чим-небудь досить складно. Тому постарайтеся уважно відчути кожну нотку смаку, взявши одну ягідку для дегустації;
- Цукристість. Якщо ви жуєте ягоду і відчуваєте, що структура зацукрована, це 100% підробка. Справа в тому, що в процесі сушіння томатів їх вимочують в солодкому сиропі. Це робиться для того, щоб обдурити покупця, а також приховати смак помідорів;
- Насіння замість кісточки. Мабуть це самий головний, а також характерна ознака підробки. Кизил відноситься до кісточкових плодів. А ось дрібні зерна — це характерна особливість саме помідор, оскільки вони всередині містять маленькі плоскі кістки білого кольору.
Маленькі кісточки — характерна ознака того, що перед вами помідори, а не кизил
Орієнтуючись на ці характерні ознаки, ви точно зможете визначити, де справжній сушений або в’ялений кизил, а також проста підробка на основі зацукрованих помідорок черрі.