Відмітні особливості
Враховуючи корисні властивості евкаліптової абхазького меду, а також його вартість, не дивно, що з’являється безліч підробок.
Завдання покупця полягає в тому, щоб перевірити, підробка це чи ні.
Для визначення фальсифікату багатьом достатньо знати характерні особливості цього ласощі. Спробувати на смак, вивчити запах, а також поглянути на зовнішній вигляд. Зазвичай цього вистачає.
Але для більшої впевненості окремо будуть розглянуті ознаки фальсифікату.
Ті, хто хоч раз пробував евкаліптовий мед, навряд чи спутають його з будь-яким іншим, а також з явними фальсифікатами.
Відрізняється особливим смаком, ароматом і кольором. Ароматичні ефірні масла створюють особливий запах. Завдяки йому мед має ряд лікувальних властивостей.
Походження ласощі
З назви зрозуміло, що евкаліптовий мед отримують з квіток евкаліпта. Батьківщиною рослини є Австралія, а також Нова Зеландія. З-за цього для Європи подібний продукт був екзотикою. Практично не зустрічався у продажу.
Але вже в кінці 20 століття дерева почали завозити в південну частину Європи. Також рослини добре прижилися в Абхазії.
Вирощування евкаліпта дозволило зробити його доступнішим, а також збільшити обсяги поставок в РФ і країн СНД. Але знайти ласощі все одно складно.
на Жаль, евкаліпт — це не зразковий медонос. Якщо навколо є ряд інших рослин, то бджоли будуть ігнорувати екзотична рослина.
Тому важливо запам’ятати:
- Завжди запитуйте продавця про походження. Вимагайте підтверджуючі документи. Якщо це не Абхазія і не Крим, то навряд чи в банку знаходиться справжній мед з пилку екзотичної рослини;
- Перевіряйте склад. Нахабні продавці заявляють, що це чистий евкаліптовий мед. Нібито тільки його пилок використовувалася у виробництві. Обман. Причому відвертий. Чистого евкаліптового меду в природі не існує. Так називають лише той продукт, у складі якого є частина евкаліпта. Комахи збирають пилок з різних рослин. І навряд чи в пилкової аналізі евкаліпт буде стояти на першому місці.
Можна сказати, що евкаліптовий мед — це скоріше маркетинговий хід. Таку назву використовують для додання цінності продукту. Але наявність у складі такої пилку помітно підвищує вартість, а також забезпечує ряд додаткових властивостей і лікувальних якостей ласощі.