Склад пилку
Хороші виробники завжди надають роздруківку пыльцового аналізу. Запитайте у продавця документи. Якщо їх немає, це погано. Напевно продають фальсифікат.
При наявності аналізу дивіться на основне рослина, яка посідає першу сходинку. Зазвичай в Росії і країнах СНД вказують липу сердцелистную. Мед може вважатися липовим, якщо відсоток пилку цієї рослини становить мінімум 30%. Все, що менше 30% вже відноситься до разнотравным. Так, він натуральний. Але не липовий.
Запах і смакові якості
У натурального липового меду характерний смак, а також аромат. Він ніжний, квітковий, відчувається запах липи в період цвітіння. Будь-які технічні запахи — це ознака підробки.
Натуральне ласощі приємне на смак. Солодкість тривалий час зберігається у роті. Післясмак прийняття. Без гіркоти або кислинки. Є щось загальне в смаку з солодким липовим чаєм.