Як відрізнити натуральний мед від підробки

Самостійне визначення підробки натурального меду. Якими властивостями, зовнішнім виглядом та іншими ознаками повинна володіти справжня продукція дізнаєтеся з наочною статті

Зрілий і незрілий

не Можна сказати, що незрілий мед є підробкою.

Збираючи нектар, бджоли розчиняють у ньому складні цукру, які розщеплюються на прості. Відбувається процес ферментного насичення, а також випаровування частини вологи.

Потім відбувається запечатування всередині сот. Там ласощі зріє. Основна маса води йде. Щоб отримати мед вищої якості, потрібно дати на дозрівання мінімум місяць.

Для збільшення обсягів продажів недобросовісні виробники раніше терміну викачують з вуликів продукт. Так, смак і аромат є. Але лікувальну властивість відсутня. Користь мінімальна.

У складі багато вологи. При зберіганні починається процес поділу на густу й рідку фракцію. Рідина піднімається, а густий мед осідає на дні банки.

Ще незрілий мед швидко скисає. З’являється запах бродіння, а також повітряні бульбашки.

Тепер про незрілий мед — як відрізнити справжнє від підробки будинку. Якщо ферментирующее речовина не встигає виконати функції, а також у складі залишається зайва вода, перевірка проводиться звичайним шматком хліба.

Для цього потрібно помістити хліб на кілька хвилин в ласощі.

Якщо мед якісний, тоді хліб буде вбирати в себе невелику кількість залишилася вологи, а також затвердіє.

Якщо ж це незріле ласощі, тоді хліб розмокне, і розвалиться.

За аналогією можна викласти трохи меду на папір. Якщо з’явиться волога пляма, то перед вами підробка, або незрілий продукт.