5 кроків до правильного вибору
Ще 5 рекомендацій, які стосуються вибору не просто справжньою, але й смачною ікри червоного кольору.
- Наявність маркування ГОСТ. Номер повинен бути 18173 2004. Якщо пишуть, що це лососева ікра, такий продукт виготовлений за ТУ. Якість буде нижче;
- Сорт. Ікру поділяють на 2 сорту. Це 1 і 2. При купівлі 2 сорту будьте готові побачити частинки плівок і оболонок. Тут часто змішують ікру 2 сортів риб;
- Температура зберігання. Подивіться, в яких температурних умовах продукт зберігається в магазині. Оптимально від 0 до 6 градусів Цельсія;
- Цифри на банку. Тільки опуклі, а не впуклые. Плюс на тарі не повинно бути пошкоджень;
- Тип тари. Краще брати скло. Через нього все проглядається.
І ще пару слів про консерванти.
Є кілька консервантів, які за Гостом дозволено використовувати. Це Е200, Е422 і Е211. Всі інші додають при виготовленні за ТУ.
Чого бути не повинно, так це Е239.
Існує продукція без консервантів. Для збільшення терміну служби в сировину додають більшу кількість солі. І таку ікру продають на вагу.