Як відрізнити натуральну ікру червону від підробки

Докладне керівництво щодо визначення оригінальності червоної ікри. Як не купити підробку? Які недоліки у підробленої продукції? Читайте всі особливості порівняння

Що видає штучну ікру

Погодьтеся, що це ікра смачний продукт. Справжній делікатес. Тут цінується кожна ікринка. Маленька Баночка, а ціна висока. Витратити гроші на такий продукт хочеться з прицілом на те, щоб скуштувати справжню ікру і насолодитися її ароматом.

Але не вся червона ікра на прилавках натуральна. Її часто підробляють з допомогою білка. І така підробка виглядає ідентично. Як і справжній продукт. І не завжди вдається відрізнити.

Брати з собою на ринок перекис водню, відкривати банки і тестувати продукт ніхто не дозволить. Але й імітувати ікру справа нечесне. Банку коштує дорого. А всередині неї часто виявляється фальсифікат.

Причому склад, зазначений на упаковці, не завжди буде відповідати дійсності. Іноді єдиним способом перевірити справжність є розтин і тестування ікринок.

Є кілька ознак, які видають штучну ікру:

  • всі ікринки однакові;
  • відсутні зародки всередині;
  • присутній різкий і виражений запах, нагадує оселедець;
  • при попаданні в гарячу воду продукт розчиняється;
  • контакт з водою веде до фарбування рідини;
  • ціна нижче середньої ринкової вартості банки ікри.

Недобросовісний виробник може використовувати упаковку популярної продукції. Скопіювати її зовнішній вигляд, вказати склад та ін. Така покупка обернеться розчаруванням. Замість ікри буде незрозуміла рідина оселедцевого смаку. А якість самих ікринок нижче середнього.