Як відрізнити натуральну ікру червону від підробки

Докладне керівництво щодо визначення оригінальності червоної ікри. Як не купити підробку? Які недоліки у підробленої продукції? Читайте всі особливості порівняння

Про що говорить упаковка

Підроблену ікру в банки від цієї продукції можна зустріти рідко.

В основному банки копіюють. Тому потрібно вивчити упаковку.

  • Прочитайте вміст етикетки. Тут вказується найменування риби, з якої отримали ікру. Присутній дата виготовлення та дата фасування;
  • Для Росії орієнтиром буде Сахалін і Камчатка. Це регіони виробництва продукту;
  • Дата виготовлення. Вона має потрапляти в період нересту. А це від червня до вересня. В усі інші місяці випускають підробку або ікру із замороженої сировини;
  • Маркування. На банці з жерсті повинна бути дата виготовлення. А не розфасовки. Плюс саме слово ІКРА. Далі йде номер заводу, номер зміни і індекс промисловості. Це буква Р. Всі ці написи вибиваються зсередини. Якщо вони втиснули, перед вами підробка;
  • Харчові добавки. Ніякого Е239 бути не повинно. З 2010 року ця добавка під забороною з-за негативного впливу на організм людини. Допускаються добавки від Е200 до Е203, а також з Е211 до Е213;
  • Низька якість поліграфії та відсутність даних про виробника вказують на фальшивку.

Ці знання допоможуть вам не попастися на виверти шахраїв. І на вашому столі виявиться справжня і смачна ікра.