Особливості виробництва
Перш ніж розповісти про те, як відрізнити гімалайську сіль від підробки, потрібно зрозуміти суть продукту.
Унікальний склад, гімалайський клімат, ґрунтові води, а також час створили такий мінерал як сіль.
Такий продукт, що має рожевий цікавий колір, в основному видобувається на території Пакистану, в Гімалайських горах. Звідси і назва. У цій країні немає великих виробництв, здатних забруднювати атмосферу.
Унікальним є і метод видобутку. Роблять це так само, як в стародавні часи. Практично весь цикл ручний. Люди збирають сіль, після чого висушують на сонці під відкритим небом.
Мінімальне втручання сучасних технологій, а також різного устаткування роблять мінеральні компоненти екологічно чистими і максимально натуральними. Але від цього зростає і ціна.
Попит на такий досить дорогий продукт привів до появи безлічі підробок і імітацій.