Різновиди фальсифікації
Існують різні способи фальсифікації чаю. А саме:
- якісна;
- асортиментна;
- кількісна;
- інформаційна.
Кожен вид і спосіб підробки буде правильно розглянути окремо, а також більш докладно.
Якісна фальсифікація
Активно практикуються способи якісної фальсифікації чаю. Це передбачає застосування добавок, які не передбачені рецептурою, а також пересортиця.
Це найбільш поширений спосіб підробленого виробництва. Беруть певну частину хорошого продукту, а потім додають сировину низької якості. Якщо додавання невелике, то відрізнити таку підробку дуже складно.
Якщо ж груба підробка, і кількість фальсифікату перевищує 50% від загальної маси, то тут вже виявити обман простіше.
Розрізняють 3 види якісної фальсифікації:
- застосування сировини місцевого виробництва замість заявленого;
- використання барвників та хімічної обробки;
- вторинна переробка спитого чаю.
Найчастіше реалізують продукт низької якості, видаючи його за хороший товар.
Також активно практикують використання грузинських, азербайджанських, а також краснодарських та інших дешевих сортів замість заявлених на упаковці індійських, китайських і цейлонських видів.