Як відрізнити справжній чай від підробки: фальсифікація

Дізнайтеся, як визначити оригінал чаю, і що робити, якщо купили підробку. Експерт розповість про актуальні ознаки: зовнішній вигляд, упаковку, якість продукції

Різновиди фальсифікації

Існують різні способи фальсифікації чаю. А саме:

  • якісна;
  • асортиментна;
  • кількісна;
  • інформаційна.

Кожен вид і спосіб підробки буде правильно розглянути окремо, а також більш докладно.

Якісна фальсифікація

Активно практикуються способи якісної фальсифікації чаю. Це передбачає застосування добавок, які не передбачені рецептурою, а також пересортиця.

Це найбільш поширений спосіб підробленого виробництва. Беруть певну частину хорошого продукту, а потім додають сировину низької якості. Якщо додавання невелике, то відрізнити таку підробку дуже складно.

Якщо ж груба підробка, і кількість фальсифікату перевищує 50% від загальної маси, то тут вже виявити обман простіше.

Розрізняють 3 види якісної фальсифікації:

  • застосування сировини місцевого виробництва замість заявленого;
  • використання барвників та хімічної обробки;
  • вторинна переробка спитого чаю.

Найчастіше реалізують продукт низької якості, видаючи його за хороший товар.

Також активно практикують використання грузинських, азербайджанських, а також краснодарських та інших дешевих сортів замість заявлених на упаковці індійських, китайських і цейлонських видів.