Як відрізнити підроблений мед з маточним молочком від оригіналу

Докладне керівництво щодо визначення оригінальності меду з маточним молоком. Як не купити підробку? Які недоліки у підробленої продукції? Читайте всі особливості порівняння

Смак і запах

З-за молочка запах меду трохи приглушається. Але повинен залишатися аромат, характерний для сорту бджолиного ласощі.

Присмак навіть від невеликої кількості молока змінюється. З’являється легка гірчинка, а також кислинка. Солодкість і терпкість частково йдуть. Є тривалий післясмак.

Домашня лабораторія

Як і за аналогією зі звичайним підробленими медом, а також фальсифікатом донникового меду, фальсифікат маточного продукту можна визначити шляхом простих експериментів. Вони проводяться в домашніх умовах.

  • Розчинення у воді. Якщо це справжні ласощі, то осаду або жирної плівки у воді не буде. На смак напій виходить гіркуватим або солодко-кислим;
  • Крапля йоду. Потрібно нанести трохи йоду на товар. В оригінальному продукті крохмаль не використовується. Тому 2-3 краплі йоду не дадуть ніякого ефекту. Якщо виникне реакція, і склад стане синім, то це фальшивка;
  • Розпечений ніж. Вістрі може стати чорним, а також з’явиться характерний запах паленого цукру. Це говорить про наявність у складі цукрового сиропу;
  • Тест хлібом. Солодкість потрібно нанести на окраєць хліба. Через кілька хвилин дивіться на результат. Якщо хліб розмокнув, то це фейк. Натурпродукт залишає хліб сухим;
  • Аркуш паперу. Як і у випадку з хлібом, матковий мед потрібно нанести на папір або серветку. Якісне ласощі веде себе як віск. Не розтікається, а також не зволожує папір. Фальсифікат тече і вбирається;
  • Оцет. За допомогою оцту можна визначити наявність крейди у складі. В оцет додається трохи меду. Якщо починається пузирування, то це підробка;
  • Відкритий вогонь. При тестуванні оригінального маточного меду нічого не станеться. Ніяк на вогонь складу реагувати не буде. Підробки горять, змінюють колір, а також виділяють густий дим, сморід і шиплять.

Краще провести не один, а відразу декілька тестів. Універсальних способів перевірки немає. Варто тестувати в комплексі.