Як розпізнати обман
Є кілька способів, щоб відрізнити стільниковий і розлитий мед, і визначити його статус підробки, або натурального продукту.
Зробити це можна за:
- консистенції;
- плинності;
- смаком;
- кольором;
- запаху.
Додатково розповімо про те, як визначити якість шляхом декількох простих тестів. Їх можна провести в домашніх умовах.
Вивчаємо консистенцію
Якість натурального бджолиного продукту виробництва визначають по консистенції.
Одна буде однорідною. Розшарувань і домішок немає. На дні відсутній осад.
Консистенція залежить і від пори року. Молодий рідкий продукт. Але з часом «зацукровується», а тому стає густим. Стає світлим, а також каламутним.
Рідка консистенція може мати 3 причини:
- мед дійсно молодий;
- це підроблений продукт;
- раціон харчування бджіл складався з цукрового сиропу;
- засахарившийся мед повторно розтопили.
Є один виняток. Це мед з акації. Кристалізація займає багато часу, а тому протягом тривалого періоду не густіє.