Консистенція
Цей продукт після збору густіє. Тобто консистенція стає більш щільною. Але все одно продукція залишається рідкою.
Каштановий натурпродукт бджолиного виробництва за кілька років може не засахариваться. Кристалізується в декількох випадках:
- ласощі старе;
- смішно з іншими сортами меду;
- це фальсифікат з сиропу з добавками;
- порушені умови зберігання.
У всіх цих випадках купувати виріб не варто.
Ніколи не беріть мед з каштана, якщо він зацукрувався. Що саме знаходиться в банку, сказати складно. Але тільки не свіже бджолине ласощі.
Перевірити консистенцію і в’язкість легко. Треба взяти пластикову паличку, занурити у мед, і підняти. Слідкуйте за тим, як солодкість стікає. У цього продукту утворюється тонка, а також безперервна нитка. Опускаючись на поверхню, формується башточка.
Смак, аромат і колір
У каштанового меду унікальний, а також специфічний смак. Достатньо один раз спробувати. Сплутати з іншими сортами складно.
Тут характерна гіркоту. Легка, але помітна. Тільки на смак паленого цукру ніяк не схожий. Якщо при дегустації здається, складно пробуєте карамель з нагрітого цукру, то це фальсифікат.
Треба вивчити вміст баночки. Натурпродукт не буває каламутною. На дні ємності відсутній осад.
Запах приємний, а також легкий. Підробки не пахнуть взагалі, або у них виражений запах цукру.
Колір янтарний. Цим мед з каштана відрізняється від багатьох інших сортів.