Як відрізнити підроблений каштановий мед від оригіналу

Стаття розповість про відмінності між підробкою каштанового меду і оригіналом. За якими ознаками можна відразу визначити фальсифікований неякісний товар перед покупкою?

Консистенція

Цей продукт після збору густіє. Тобто консистенція стає більш щільною. Але все одно продукція залишається рідкою.

Каштановий натурпродукт бджолиного виробництва за кілька років може не засахариваться. Кристалізується в декількох випадках:

  • ласощі старе;
  • смішно з іншими сортами меду;
  • це фальсифікат з сиропу з добавками;
  • порушені умови зберігання.

У всіх цих випадках купувати виріб не варто.

Ніколи не беріть мед з каштана, якщо він зацукрувався. Що саме знаходиться в банку, сказати складно. Але тільки не свіже бджолине ласощі.

Перевірити консистенцію і в’язкість легко. Треба взяти пластикову паличку, занурити у мед, і підняти. Слідкуйте за тим, як солодкість стікає. У цього продукту утворюється тонка, а також безперервна нитка. Опускаючись на поверхню, формується башточка.

Смак, аромат і колір

У каштанового меду унікальний, а також специфічний смак. Достатньо один раз спробувати. Сплутати з іншими сортами складно.

Тут характерна гіркоту. Легка, але помітна. Тільки на смак паленого цукру ніяк не схожий. Якщо при дегустації здається, складно пробуєте карамель з нагрітого цукру, то це фальсифікат.

Треба вивчити вміст баночки. Натурпродукт не буває каламутною. На дні ємності відсутній осад.

Запах приємний, а також легкий. Підробки не пахнуть взагалі, або у них виражений запах цукру.

Колір янтарний. Цим мед з каштана відрізняється від багатьох інших сортів.