Як відрізнити підроблений каштановий мед від оригіналу

Стаття розповість про відмінності між підробкою каштанового меду і оригіналом. За якими ознаками можна відразу визначити фальсифікований неякісний товар перед покупкою?

Домашня тест-лабораторія

В домашніх умовах можна швидко перевірити каштановий мед на справжність.

Варто застосувати такі способи і знання.

  • Процеси бродіння. У справжнього сировини їх не буває. Взагалі для меду нехарактерно бродити. Якщо з’являються бульбашки або інші ознаки бродіння, то це фальсифікат;
  • Папір і вогонь. Кілька крапель меду слід покласти на аркуш паперу, після чого підпалити. У нормі папір згорить, але мед залишиться недоторканим. Якщо в складі є цукор, то ласощі також буде горіти;
  • Хімічний олівець. Можна взяти трохи солодощі, і нанести на палець. Потім провести хімічним олівцем. Якщо все зі складом добре, то ніяких слідів не буде. Підробки вступають в реакцію;
  • Промокашка. Візьміть промокальний папір. Нанесіть трохи ласощів. Якщо з іншої сторони з’явиться волога пляма, то це швидше цукровий сироп з добавками. Так справжній каштановий мед себе не веде;
  • Хліб. В баночку слід опустити шматочок хліба. Почекайте 5 хвилин. Після цього в натуральному меду хліб твердне. У підробок зворотний ефект. Хліб розмокає;
  • Йод. Достатньо взяти трохи солодощі, і капнути медом. Або розбавити ласощі у воді, і рідина додати йод. Підробка вступає в реакцію. З’являється синє забарвлення. Натуральний продукт ніяк на медичне антисептичний засіб не реагує;
  • Вода. Просто розчиніть мед в теплій воді, або в гарячому молоці. Справжнє ласощі повністю розчиняється. Не залишається ніякого осаду. Підробки проявляють себе у вигляді опадів, а також з’являються пластівців;
  • Відкритий вогонь. Спробуйте піднести сірник або запальничку до каштановому меду. Якщо це справжня продукція, нічого не станеться. Реакція підробки різна. Може горіти, пахнути хімією, а також горілим цукром.

Такі тести легко провести в домашніх умовах.

Але краще завжди перевіряти справжність каштанового меду при покупці.