Знайомство з медом
На полицях магазинів, а також на медових ярмарках все частіше з’являється білий мед. На ньому пишуть аккураевый. Також продають підробки. Вони шкідливі для здоров’я і мають посередній смак.
Справжній мед цього сорту збирається з псоралея костянковой. Особлива рослина, яке в Росії та країнах СНД практично не зустрічається. Росте в Ірані, Середньої Азії, а також у Казахстані. Звідти поставляється на російський ринок. Підробки роблять місцеві підприємці. Ще фальсифікат завозиться з Китаю.
Загальні принципи відмінності меду від підробки вже знаєте. Окремо було розглянуто буркуновий мед, а також мед з маточним молочком.
Оскільки аккураевый мед часто підробляють, потрібно навчитися відрізняти фальсифікат.
Як відрізнити підробку
Щоб зрозуміти, це натуральний продукт чи ні, потрібно розібратися в особливостях оригіналу і фальсифікату.
Дорогоцінні стільники, якими наповнена пасіка, акуратно витягують, викачують звідти в’язку рідину, розливають по банках, а також упаковують і відправляють на продаж.
Бджолиний фермер використовує різноманітний інвентар, щоб добути мед, а також підтримує комфортні умови для життєдіяльності бджіл.
Обмеженість рослини, з якого отримують аккураевый мед, робить його цінним і досить дорогим. Далеко не всі вулика наповнюються навіть на 50%. Звідси висновок. Аккураевый мед дорогою. Але смачний, ароматний, а також корисний.
Попит великий. Звідси безліч підробок. Їх можна відрізнити такими способами і методами:
- зовнішній вигляд;
- пилок;
- запах і смак;
- вода;
- йод;
- хліб;
- ножа;
- папір;
- оцет;
- вогонь та ін
Тепер про кожен спосіб окремо.