Аналіз пилку
Сумлінні, а також сертифіковані бджільництва супроводжують продукцію пилкових аналізом.
Показує, який відсоток пилку тих чи інших рослин використовується в складі ласощі.
Акацієвим може називатися мед, де основний медонос — це жовта або біла акція. А відсоток вмісту мінімум 30%. Якщо акції менше 30%, то це разнотравный мед.
Причому мед, зроблений з жовтої акації, відрізняється від білої. У першого в період зберігання з’являються невеликі кристали. І колір субстанції насиченим, з вираженим жовтим відтінком.
Смак, запах і консистенція
Наступний етап перевірки достовірності — це аналіз запаху, смаку та консистенції.
- Запах у ласощів з акації слабо виражений. Нагадує аккураевый мед;
- Смак з легким квітковим відтінком. Дуже ніжне післясмак. Немає яскравої нудотності;
- По консистенції не нагадує жоден з видів білого меду.
Унікальність у збереженні рідкої консистенції тривалий час. Кристалізується лише за умови, що його неправильно зберігали. Якщо продавець намагається продати густий мед, то це підробка. Або порушена технологія зберігання. В обох випадках купувати не можна.
Провести швидку перевірку на натуральність можна ложкою або мішалкою для меду. Зачерпніть, і дивіться за стіканням. Процес повинен відбуватися рівномірно. Тонка цівка, але стабільна. Не повинна перериватися. Можна накреслити лінію стікаючим медом. Якщо падає грудочками, то в складі є домішки.
Коли мед все ж обривається, то виникає ефект зворотного краплі. Тобто остання крапля пружинить і повертається вгору. Фальсифікат такого ефекту не має.