Як відрізнити підроблений акацієвий мед від оригіналу

Відмінності між підробкою акацієвого меду і оригіналом. Читайте про особливості підробленої продукції перед купівлею неякісного товару в докладній статті з фото

Аналіз пилку

Сумлінні, а також сертифіковані бджільництва супроводжують продукцію пилкових аналізом.

Показує, який відсоток пилку тих чи інших рослин використовується в складі ласощі.

Акацієвим може називатися мед, де основний медонос — це жовта або біла акція. А відсоток вмісту мінімум 30%. Якщо акції менше 30%, то це разнотравный мед.

Причому мед, зроблений з жовтої акації, відрізняється від білої. У першого в період зберігання з’являються невеликі кристали. І колір субстанції насиченим, з вираженим жовтим відтінком.

Смак, запах і консистенція

Наступний етап перевірки достовірності — це аналіз запаху, смаку та консистенції.

  • Запах у ласощів з акації слабо виражений. Нагадує аккураевый мед;
  • Смак з легким квітковим відтінком. Дуже ніжне післясмак. Немає яскравої нудотності;
  • По консистенції не нагадує жоден з видів білого меду.

Унікальність у збереженні рідкої консистенції тривалий час. Кристалізується лише за умови, що його неправильно зберігали. Якщо продавець намагається продати густий мед, то це підробка. Або порушена технологія зберігання. В обох випадках купувати не можна.

Провести швидку перевірку на натуральність можна ложкою або мішалкою для меду. Зачерпніть, і дивіться за стіканням. Процес повинен відбуватися рівномірно. Тонка цівка, але стабільна. Не повинна перериватися. Можна накреслити лінію стікаючим медом. Якщо падає грудочками, то в складі є домішки.

Коли мед все ж обривається, то виникає ефект зворотного краплі. Тобто остання крапля пружинить і повертається вгору. Фальсифікат такого ефекту не має.