Зовнішній вигляд і упаковка
На 100% натуральний сорт акацієвого меду виходить шляхом відкачування сот. Не у всіх є знайомі пасічники. Будь продавець потенційно може пропонувати фальсифікат.
Щоб виключити такий сценарій, потрібно вчитися розрізняти продукт натурального походження. Тут варто виділити такі особливості:
- ласощі довго не зацукровується. Тому липовий мед продають рідким. Кристалізований склад або старе, або підроблений;
- Бульбашки повітря та інші ознаки бродіння неприпустимі. Сторонні вкраплення вказують на підробку;
- Не варто брати такий мед у тарі з пластику. Особливо у великих ємностях. Фахівці зазначають, що понад 85% такого меду — це підробка;
- Вивчайте етикетку. Орфографічні помилки, а також помилки говорять про сумнівну якість вмісту ємності;
- Бажано брати баночки, на яких є захисна пломба. Допомагає запобігти підміні вмісту.
Це базові правила.