Як відрізнити підроблені китайський яйця від справжніх

Детальна інформація за самостійним відмінності від оригіналу підробки курячих яєць. Пропонуємо актуальні поради по виявленню відмінностей контрафактної продукції

Що видає підробку

Тепер до питання про те, як відрізнити яйця від підроблених, створених штучним шляхом.

Поки мова йде тільки про курячих яйцях. Але на черзі перепелині, страусині та інші види цього продукту.

Вирушаючи після роботи в магазин або йдучи на ринок, людина і не підозрює, що може взяти з полиці десяток штучних предметів у нібито шкаралупі. Трохи дивує ціна. Але зниження і підвищення цін на такий продукт явище нормальне. Залежить від сезонності та інших факторів.

На перший погляд помітити різницю складно. Але вона є.

  • Штучні зразки більш блискучі. Прийнято вважати, що шкаралупа підробок блищить сильніше. Але це спірний момент. Тільки за цією ознакою заявляти про контрафакт можна;
  • Розбийте яйця. Залиште на деякий час в мисці. Оскільки білок і жовток роблять з однієї речовини, поступово вони зливаються воєдино. Стають єдиною масою;
  • Жовток не синіє. Якщо справжнє яйце відварити круто, а потім помістити на декілька годин в холодильник, натурпродукт стане синім. Або трохи посиніє. Це відбувається завжди. Але з підробками такий тест не пройде. Змін в кольорі не буде;
  • Жовток не кришиться. Наступний ознака. Потрібно знову відварити круто. Звичайні жовтки кришаться після тривалого варіння. Але підробки стають більш желеподібними;
  • Зміни білка. З білком відбувається зворотна ситуація. У справжньої продукції білок залишається завжди білим після варіння. У синтетичних аналогів білок жовтіє, а також іноді тріскається.

Смаження нічого зрозуміти не дає. Якщо посмажити синтетичний аналог, то сформується білок з жовтком. Все як і з звичайними яйцями. Не буде ні характерного присмаку, ні незвичайного кольору.