Особливості виробництва
Щоб розуміти, як відрізнити підроблені китайські яйця від справжніх, потрібно вникнути в суть їх виробництва.
Сучасні зразки роблять куди якісніше. Вдалося відтворити навіть внутрішню повітряну мембрану. Ту саму, при відділенні якої з поверхні відвареного білка чистити продукт стає набагато простіше.
- Жовток. Це особлива хімічна суміш. Точний склад назве тільки виробник. У вільному доступі хімічної формули немає. Вважається, що в склад входить желатин, альгінат кальцію, а також різні барвники, підсилювачі смаку тощо Суміш забарвлюється в жовтий колір. Для цього застосовуються пігменти. Швидше за все синтетичні. Але може і натуральні барвники теж використовуються. Далі суміш поміщають в спеціальну форму. Там їй надають кулястий вигляд. Потім отриманий об’єкт поміщається в вуглекислий калій. Це дозволяє створити захисну плівку. З її допомогою жовток не розтікається;
- Білок. Фактично це та ж суміш, що і у випадку з жовтком. Тільки тут вже не застосовуються жовті барвники. Плюс додаються інші смакові ароматизатори. Це надає білку наближений до натурального смак. Жовток обволікається штучної білкової маси;
- Шкаралупа. Щоб отримати шкаралупу, використовується гіпс, кальцій і парафін. Для створення твердої оболонки заготовку слід кілька разів занурити в спеціальний розчин. Твердне шкаралупа за рахунок порошку з гіпсу.
Зовні виходить виріб, яке практично неможливо відрізнити від того, що задумано природою, і робиться куркою.