Як відрізнити підроблені китайський яйця від справжніх

Детальна інформація за самостійним відмінності від оригіналу підробки курячих яєць. Пропонуємо актуальні поради по виявленню відмінностей контрафактної продукції

Особливості виробництва

Щоб розуміти, як відрізнити підроблені китайські яйця від справжніх, потрібно вникнути в суть їх виробництва.

Сучасні зразки роблять куди якісніше. Вдалося відтворити навіть внутрішню повітряну мембрану. Ту саму, при відділенні якої з поверхні відвареного білка чистити продукт стає набагато простіше.

  • Жовток. Це особлива хімічна суміш. Точний склад назве тільки виробник. У вільному доступі хімічної формули немає. Вважається, що в склад входить желатин, альгінат кальцію, а також різні барвники, підсилювачі смаку тощо Суміш забарвлюється в жовтий колір. Для цього застосовуються пігменти. Швидше за все синтетичні. Але може і натуральні барвники теж використовуються. Далі суміш поміщають в спеціальну форму. Там їй надають кулястий вигляд. Потім отриманий об’єкт поміщається в вуглекислий калій. Це дозволяє створити захисну плівку. З її допомогою жовток не розтікається;
  • Білок. Фактично це та ж суміш, що і у випадку з жовтком. Тільки тут вже не застосовуються жовті барвники. Плюс додаються інші смакові ароматизатори. Це надає білку наближений до натурального смак. Жовток обволікається штучної білкової маси;
  • Шкаралупа. Щоб отримати шкаралупу, використовується гіпс, кальцій і парафін. Для створення твердої оболонки заготовку слід кілька разів занурити в спеціальний розчин. Твердне шкаралупа за рахунок порошку з гіпсу.

Зовні виходить виріб, яке практично неможливо відрізнити від того, що задумано природою, і робиться куркою.